Žvilgsnis krypsta į metinius rezultatus

Pastaruoju metu makroekonominiai duomenys tiek JAV, tiek ir Vakarų Europos rinkose didesnio investuotojų dėmesio nesulaukia – įsivažiuojant rezultatų skelbimo sezonui, visų akys krypsta į konkrečių bendrovių veiklos rezultatus. Būtent jie ir lems tolesnes akcijų kainų kitimo tendencijas per kelias artimiausias savaites. Bendras optimizmas dar neišblėsęs, bet kai kurios rinkos dėl naujienų stokos tiesiog išsikvėpė. Šiandien JAV veiklos rezultatus skelbia „American Express“ ir „MacDonald's Corp.“ – kompanijos, kurių veiklos rodikliai gan neblogai atspindi bendrą vartotojų išlaidavimą.

Vilniaus biržoje užsienio investuotojai aktyviai pardavinėja „LESTO“

Kaip ir buvo tikėtasi, penktadienį „LESTO“ akcijų pardavėjai gerokai suaktyvėjo, o pirmuoju smuiku grojo stambieji rinkos dalyviai iš užsienio. Tuo pačiu bendrovės akcijų kainai tik trumpam pavyko perkopti 1,22 euro ribą, t.y. buvusios „Rytų skirstomųjų tinklų“ akcijų (kurios sudaro didžiąją laisvoje apyvartoje esančiu „LESTO“ akcijų dalį) kainos atitikmenį – 3 litai už vienetą, o po to gana stipriai smuko žemyn. Šią savaitę tolimesnė kainos dinamika tiesiogiai priklausys nuo pardavėjų aktyvumo, tuo tarpu pirkėjai greičiausiai jau nebebus tokie aktyvūs kaip praeitą savaitę. Tuo metu, kai didžioji smulkiųjų investuotojų dalis buvo susikoncentravusi ties „LESTO“ ir pardavinėjo kitas akcijas, siekdami sudalyvauti šių akcijų ralyje, eilinį kartą galėjome stebėti „TEO“ akcijų palaikymą ties 0,705 euro riba. Penktadienį šis palaikymas pasireiškė virtine stambių sandorių, kuriuos sudarinėjo užsienio tarpininkai. Primename, kad jau vasario 2 dieną bendrovė planuoja paskelbti 2010 metų finansines ataskaitas, taigi dėmesio bendrovės akcijoms neturėtų trūkti ir šią savaitę.

„ALT investicijoms“ iškelta bankroto byla

Penktadienį, jau pasibaigus prekybos sesijai per Vilniaus biržos informacinę sistemą buvo pranešta, kad sausio 19 dienos nutartimi Kauno apygardos teismas patenkino gruodžio 22 dieną pateiktą bendrovės „ALT investicijos“ vadovo pareiškimą dėl bankroto bylos bendrovei iškėlimo ir paskyrė bankroto administratorių. Šįryt NASDAQ OMX Vilnius biržos valdyba priėmė sprendimą nuo vasario 7 dienos išbraukti bendrovės akcijas iš Papildomojo biržos prekybos sąrašo su sąlyga, jei tą dieną įsiteisės teismo nutartis.