Taip „Žinių radijo“ laidoje „Verslo pozicija“ kalbėjo verslininkas Arvydas Avulis.

„Mums pradeda velniškai trūkti darbo jėgos. Jei ankščiau aš kalbėjau, kad trūksta tik statybų sektoriuje, tai dabar girdžiu iš kitų verslo sektorių, kad tokia pati situacija, kad žmonės vežiojami ten po 70 km į darbą renkami per kaimus, per mažus miestelius, kad tik susirinktų tų darbininkų, ir kažkaip surasti, kad kas nors stovėtų ir dirbtų, jau nekalbam apie kvalifikuotus, nekvalifikuotus žmones“, – sakė pašnekovas.

Anot jo, kartais vėluojant baigti statyti kai kuriuos objektus, prireikia papildomų darbuotojų.

„Prašome, padirbėkite, pavyzdžiui, šeštadienį. Tai negali prisikviesti, sako, nu ką tu, baik tu, sakom, mokėsime dvigubai ir tai neveikia. Čia formuojasi tam tikras sindromas, kuris gali turėti pakankamai daug įtakos ir visai Lietuvos ekonomikai“, – svarstė kovo mėnesį reorganizuotos AB „Hanner“ valdybos pirmininkas.

Paklaustas, kokios tokio trūkumo priežastys, galbūt verslininkai ilgai nemokėjo gerų algų, o dabar patys guodžiasi, dėl jų trūkumo, jis pripažino, kad žmonės emigruoja ne iš gero gyvenimo:

„Iš tikrųjų problema labai aiški emigracija turbūt yra problema numeris vienas Lietuvoje. Ir tai, kad žmonės emigruoja, tai ne dėl to, kad čia labai gera gyventi, dėl to, kad ,na, sakykim, atlyginimai yra per daug maži.“

Verslininko teigimu, Lietuvoje statybininkams mokami atlyginimai gali skirtis kelis kartus.

„Statybininkas, matot, jis gali uždirbti ir 1 tūkst. Eur, gali uždirbti ir 2 tūks. Eur. Bet jeigu jam nesiseka dirbti arba nepavyksta dirbti, tai jis gali uždirbti ir 500 Eur, ir 600 Eur, čia labai plati skalė.

Suprantate, mūsų tikslas sudaryti sąlygas kiekvienam žmogui užsidirbti. Jeigu jis nori užsidirbti, jis tikrai užsidirba ir 1 tūkst. ir 2 tūks. Eur. Bet jeigu jis nelabai nori dirbti, tai aš ir nežinau, kaip tą žmogų priversti dirbti. Aš nežinau. Jei su pinigais negali motyvuoti dirbti, gal tada ir gerai, kad kažkas emigruotų“, – kalbėjo A. Avulis.

Jis teigė negirdėjęs nė vieno žmogaus, kuris išvykęs svetur sakytų, kad ten galima dirbti „atsipūtus“. Esą ten tikrai gali būti mokami geri atlyginimai, bet už juos reikia gerai dirbti.