Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerijos duomenimis, maždaug 10.00 val. vietos laiku sugriuvo įmonės sandėlio stogo konstrukcija. Per įvykį, kaip skelbia newsru.com, žmonių aukų neužfiksuota, tačiau pora asmenų visgi nukentėjo.

Du vyrai patyrė nesunkius sužalojimus. Jie užstrigo į 38 metrų aukštį pakilusiame specialiame statybininkams skirtame keltuve.

Tokią informaciją svetainei lipetskmedia.ru perdavė Lipecko sritį kuruojančio ministerijos krizinių situacijų valdymo centro vadovas Sergejus Kuznecovas. Jis teigė, kad nukentėjusiųjų išlaisvinimu turėjo pasirūpinti pramoniniai alpinistai. Kaip nurodo naujienų agentūra „Interfax“, gelbėjant žmones buvo planuota naudotis ir sraigtasparniu.

„Interfax“ taip pat skelbia iš Lebedianės medikų gautą žinią apie dar du po griuvėsiais esančius žmones. Vis dėlto Nepaprastųjų situacija ministerija tokią informaciją paneigė ir patikino, kad po nuolaužomis žmonių nėra.

Į įvykio vietą atvyko Lipecko srities prokuratūros ir tardomojo komiteto valdybos atstovai, taip pat rajono prokuroras. Kaip teigia gelbėtojai, įgriuvusių perdangų plotas – 300 kvadratinių metrų. Nelaimės akimirką pavyko užfiksuoti vaizdo kamera.

Nufilmuotas vaizdo įrašas buvo paskelbtas svetainėje „Life“. „Pastatas sugriuvo kaip kartoninis namelis – subyrėjo per vieną minutę“, – pasakojo žurnalistams nelaimės liudininkai.
Įgriuvus sandėlio perdangoms į miesto gatves išsiliejo keletas tonų sulčių. Internete netrukus pasirodė „PepsiCo“ produkcija užlietų kelių nuotraukos. Jas, kaip ir sultimis užtvindytų skersgatvių vaizdo įrašus, skelbia Lebedianės miesto gyventojai.

Kaip praneša žiniasklaida, sulčių upės „įteka“ į Doną. Vietinės gamtosaugos institucijos pareigūnai būgštauja, kad Dono upei gali būti padaryta apčiuopiama žala. Siekiant įvertinti galimą žalą, į įvykio vietą išsiųsti specialistai iš gamtosaugos institucijos. Situaciją, anot jų, pavyko suvaldyti.
Kaip svetainei GOROD48 pranešė ekologijos ir gamtinių išteklių valdybos vadovo pavaduotojas Andrejus Martynecas, į Lebedianę išsiųsti ekologinės laboratorijos darbuotojai. Jie atliks būtinuosius Dono vandens tyrimus ir įvertins galimą žalą.

Tikslios gamykloje įvykusio incidento priežastys kol kas neįvardijamos. Pasak S. Kuznecovo, griūtis sandėlyej įvyko vykdant statybos darbus.

Iš pradžių sugriuvo statybinės konstrukcijos, o kiek vėliau – vidinės pastato perdangos. Vis dėlto, kodėl taip nutiko, kol kas neaišku.

Lipecko srities tardymo organai jau ėmėsi tam tikrų išankstinių patikrų. „Įvykio vietoje dirba specialistai. Renkama techninė dokumentacija, kuri bus peržiūrėta vykdant tyrimą“, – pranešė regiono tyrimo tarnybos atstovas spaudai. Atsižvelgiant į patikros rezultatus, bus priimtas atitinkamas sprendimas.

Įmonės „PepsiСo“ ryšių su visuomene atstovė Rusijoje, Ukrainoje ir NVS šalyse Marina Zibariova pareiškė, kad kol kas jokių incidentą paaiškinančių versijų pateikti negali. Bent preliminariai įvertinti patirtą žalą, anot jos, taip pat anksti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)