Pastatą projektavo „JP architektūros“ architektai.

Iš viso „Vilnius Business Park“ užimamas plotas siekia 8,5 hektarų. Iš jų 3,6 ha ploto užims naujasis „Aprangos“ grupės administracinis ir logistikos centras.

„Visas parkas vystomas pagal užsienyje populiarų užsakomosios partnerystės („build to suit“) modelį, kai pagal užsakovo poreikius suprojektuojame, finansuojame ir pastatome konkretaus verslo poreikius atitinkančias patalpas. Toks modelis leis užsakovams turėti specialiai jiems pritaikytas patalpas neinvestuojant į jų statybą nei savo kapitalo, nei laiko.

Verslo parkas skirtas tiems, kam neužtenka erdvės standartiniame biure miesto centre ar reikalingos specifinių techninių savybių patalpos, o tai pat, kai dirbti norisi atskirame pastate su stilingai ir šiuolaikiškai apželdintu nuosavu kiemu“, – sako „MG Valdos“ generalinė direktorė Sigita Survilaitė-Mekionienė.

„Aprangos“ grupės būstinėje įsikurs beveik 200 darbuotojų, statybos darbai pradėti praėjusių metų pabaigoje. 15 400 kv. m. kompleksą, kurį sudarys 1-3 aukštų pastatai planuojama baigti statyti 2017 metų pabaigoje, o duris kompleksas, kaip planuojama, atvers 2018 metų pirmąjį pusmetį.

Naujasis kompleksas išsiskirs unikalia architektūra bei aukščiausiais techniniais reikalavimais, energiniu efektyvumu. Didelis dėmesys bus skirtas kraštovaizdžio architektūrai, kuri darniai susilies su komplekso išore ir vidumi.

„Vilnius Business Park“ naujajam „Aprangos“ grupės administraciniam pastatui bei logistikos centrui pasirinkome ne atsitiktinai. Mums itin svarbu, kad visi mūsų veiklos procesai vyktų dinamiškai ir sklandžiai, tad pasirinkome modelį, kai visos pagrindinės veiklos grandys yra tiesiogiai susietos viena su kita, šiuo atveju administracija ir toliau bus tiesiogiai susieta su logistika, o tai, žinoma, užtikrins optimaliausią greitį.

Projektuodami naująjį, neretai ateities biuru vadinamą, administracinį ir logistinį kompleksą, itin daug dėmesio skyrėme tarptautinių patirčių analizavimui, domėjomės inovacijomis ir naujausiais technologiniais sprendimais, kurie ne tik palengvins kasdienius darbo procesus mūsų darbuotojams, prisidės prie jų gerovės darbo vietoje kūrimo, bet ir užtikrins optimaliausią greitį bei prekių judėjimą visose trijose Baltijos šalyse“, – teigia „Aprangos“ grupės generalinis direktorius Rimantas Perveneckas.

„MG Valda“ prieš keletą metų dviem etapais sėkmingai įgyvendino „built to suit“ verslo modelio „Vilniaus duonos“ kepyklos projektą. Aukštuosiuose Paneriuose, Vilniuje pastatyta beveik 11 000 kv. m „Vilniaus duonos“ kepykla su logistikos centru.

Užsakomojo projekto pavyzdžiu galima pavadinti ir bendrovės vystomą vieną iš pilotinių viešosios ir privačiosios partnerystės projektų – šių metų viduryje prasidėsiančias Vilniaus 1-ojo policijos komisariato P. Vileišio gatvėje ir areštinės Birželio 23-iosios gatvėje statybas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)