Jos vadovas Marijus Surdokas negalėjo pateikti daugiau detalių apie vilos užsakovą – pasakė tik tiek, kad jis yra rusų kilmės lietuvis.

Tačiau architektas sutiko papasakoti apie patį projektą, kuris, anot jo, yra ilgo, bet sklandaus darbo su užsakovu vaisius.

„Paties užsakovo poreikius ilgai analizavome, kad suprastume, kodėl jis visgi nenuėjo pas vietinius architektus, kurie šalia suprojektavę. Jis norėjo išsiskirti. Ten labai prabangi teritorija ir jis norėjo, kad jo namas atsiskirtų – kaip jis atrodo nuo aplinkinių namų. Jis kreipėsi į mus“, – kalbėjo M. Surdokas.

Pašnekovas pasakojo, jog šiuo metu jau prasidėję statybos organizavimo darbai, o į vilą įsikelti bus galima maždaug po trejų metų.

Noras išsiskirti

4 tūkst. kvadratinių metrų ploto namas yra prie pat jūros. Jo teritorijoje numatytas baseinas, kepsninės zona, terasa, japoniškas sodas, automobilių stovėjimo aikštelė.

Pastato viduje bus teniso salė, didžiulis gyvenamasis kambarys, SPA kambarys, garažas, erdvė vyno degustavimui ir t.t.

M. Surdokas pasakojo, kad jam reikėjo nemažai investuoti į santykius su užsakovu – tam, kad pajustų, ko norima ir sukurtų atitinkamą dizainą.

„Pats projektavimas truko apie metus, o vienas iš svarbiausių niuansų buvo sąlyga, kad mes galime kažką pasiūlyti kitokio negu yra aplinkui, ne tą viduržemio jūros regiono modernios architektūros pastatą“, – pasakojo architektas.

Pašnekovas pasakojo, kad nemažai laiko analizavo ir pačią vietą.

„Jis norėjo ne tiek savo poreikius parodyti, bet ir sukurti objektą, kuris būtų įdomus tiems, kas ateina į tą namą. Objektas toje vietoje turi būti įdomus draugams, kolegoms, kaimynams, žvaigždėms, kas aplink gyvena“, – kalbėjo M. Surdokas.

Susidūrė su vietiniais

Kartu su kitų „Villaxy“ architektu Andrejumi Pleškovu M. Surdokui teko susiduri su ypač griežtu statybų Marbeljoje reguliavimu.

„Reikalingi atestavimai būtent tam regionui. Po užsakovo poreikių analizės sekė pažintis su vietos architektais. Tam, kad kurtume, reikėjo gauti informaciją, ką galime sukurti. Po to, kai sukūrėme, reikėjo, kad jie padėtų gauti statybos leidimą“, – aiškino pašnekovas.

Jis teigė, kad tai buvo pakankamai sudėtinga.

„Gerai, kad vietiniai architektai perlipo per asmenines ambicijas ir sutiko dirbti su užsieniečiais bendradarbiauti. Teko pakankamai pavargti, kol suradome partnerius“, – prisiminė M. Surdokas.

Architektas pasakojo, kad Andalūzijoje esantis kurortas sparčiau plėstis pradėjo maždaug prieš 50 metų.

„Tada ten keli namai buvo, o dabar tapo tokia prestižine vieta. Ne tiek patiems ispanams, bet pasaulio elitui. Vietinių ten ne per daugiausiai yra. Didžioji dalis – Rusijos verslininkai ir žvaigždės. Taip pat – iš Amerikos“, – kalbėjo jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (298)