„Į šią programą įtrauksime dar per 8 tūkst. namų. Šį kartą planas net keturis kartus ambicingesnis nei prieš tai. Jo realizavimui prireiks didelių finansinių ir materialinių išteklių“, – pareiškė meras ir priminė, kad Maskvoje prieš tai su žeme buvo sulyginti 1700 penkiaaukščiai.

Išvakarėse Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas per susitikimą su meru sutiko, kad tokių namų nugriovimas yra geresnis sprendimas nei kapitalinis jų remontas.

Šiuo metu Maskvoje griaunami gyvenamieji pastatai, pastatyti per pirmąjį pramoninės namų statybos etapą. Į šią programą buvo įtraukti 1722 namai, kurių bendras plotas – 6,3 mln. kvadratinių metrų.

Per 17 metų įvykdyta 95,4 proc. programos. Kaip tvirtina Maskvos meras, šis etapas galutinai bus baigtas 2018 metais. Jam pasibaigus, mieste bus nugriauta penkiaaukščių, kurių bendras plotas 25 mln. kvadratinių metrų.

„Jų vietoje išdygę pastatai tarnaus ne 50, o 100 metų“, – po susitikimo su Rusijos prezidentu savo paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“ pareiškė S. Sobiatinas.

Anot politiko, nauja programa gyvenamuoju plotu aprūpins 1,6 mln. miesto gyventojų. Žinutėje nepranešama, ar griauti suplanuotuose daugiabučiuose šiuo metu gyvena žmonės ir kur jie gyvens, kol bus pastatytas naujas būstas.

Vyriausiasis Maskvos architektas Sergejus Kuznecovas teigia, kad architektūrine prasme svarbūs penkiaaukščiai griaunami nebus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)