Apdovanojimų „Statybų generolai“ iniciatoriai – leidykla „Farba vita“, leidžianti laikraštį „Statybų žinios“, žurnalą „Statyk!“ bei kitus statybų tematikos leidinius ketvirtus metus iš eilės apdovanojo statybų verslui ir su juo susijusiai veiklai nusipelniusius asmenis.

Šiemet septyniose nominacijose buvo įvardyta po tris kandidatus, jie apdovanoti diplomais, o nominacijų nugalėtojams atiteko originalios skulptoriaus Gedimino G. Akstino rankų darbo statulėles.

Kandidatai į nominuotuosius buvo atrinkti pagerbiant juos kaip bendroves ir jų vadovus, įvertinant jų visuomeninę veiklą ir veiklą siekiant tinkamų sąlygų verslui. Nominuotuosius apdovanojimams šiemet siūlė ne tik “Statybų žinios” ir “Statyk”, bet ir bendrovės, asociacijos.

Nominacijoje „Metų indėlis į energiškai efektyvią statybą“ nugalėtoja tapo Panevėžyje įsikūrusios Marijonų gatvės 31-ojo ir 31-ojo „a“ namų savininkų bendrijos pirmininkė Birutė Valkiūnienė – už iniciatyvą ir instaliavimo darbų koordinavimą pritaikant alternatyvią saulės kolektorių sistemą daugiabutyje.

Geriausiu „Metų sprendimo“ autoriumi pripažintas architektas Rolandas Palekas - už unikalų Vilniaus universiteto bibliotekos pastato projektą.

Už gebėjimą saugiai organizuoti darbus išvengiant darbuotojų sunkių traumų ir žūčių, už veiklą laikantis darbuotojų saugos ir sveikatos bei darbo teisės aktų reikalavimų, už socialiai atsakingo verslo plėtojimą nominacijoje “Metų indėlis į saugų darbą” apdovanojimą pelnė UAB „Plungės lagūna“.

Nominacijos „Metų darnioji statyba“ laureatais tapo UAB Veikmė ir bendrovės Pasyvių namų kvartalas Vilniuje. Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos atstovų teigimu, bendrovė apdovanojimo verta už iniciatyvą vystant pasyvius namus, drąsą tokiu ekonomiškai ne pačiu lengviausiu metu imtis progresyvių sprendimų ir įsipareigojimų ateityje.

Tradicija tapusios laikraščio „Statybų žinios“ ir žurnalo „Statyk!” nominacijos „Metų redakcijos simpatijos“ laureatu tapo Vilniaus miesto savivaldybės įmonės „Vilniaus planas“ atstovas, architektas Mindaugas Pakalnis. Pasak žurnalo „Statyk!” redaktorės Danutės Ramoškevičiutės, statulėle apdovanoti šį nominuotąjį buvo nuspręsta už jo originalų požiūrį į statybas, architektūrą ir urbanistiką.

Vakaro siurprizu tapo naujienų portalo DELFI organizuotų „Populiariausio metų statytojo žiniasklaidoje“ rinkimų rezultatai. Skaitytojams primename, kad balsavimas vyko DELFI Verslo naujienų paskyroje. Delfi padėka - diplomas atiteko Aidui Vaičiuliui, Pasyvių namų asociacijos prezidentui, už kurį Delfi skaitytojai atidavė 519 balsų. Balsavimo rezultatų suvestinė: koncerno „Hanner” valdybos pirmininkas Arvydas Avulis (328), Robertas Dargis, Lietuvos nekilnojamojo turto ir plėtros asociacijos prezidentas (308), Vaidotas Šarka, Vykdomasis Lietuvos statybininkų asociacijos direktorius (313). Iš viso populiariausio statytojo žiniasklaidoje rinkimuose atiduota 1468 balsų.

Renginio organizatoriai, draugėn subūrę ir apdovanoję statybų verslo atstovus, nepamiršo padėkoti ir statybininkams už jų ilgametį profesinį atsidavimą Lietuvos statybų sektoriui. Simboline padėka už pasišventimą savo profesijai buvo pagerbtas UAB „Hidrostatyba“ generalinis direktorius Pranas Šidiškis.

Apdovanojimus „Statybų generolai“ vainikavo nominacija „Statybų generolas“. Nominacijos kandidatai buvo renkami, atsižvelgiant į jų atliktus svarbius darbus, veiklą, kurie daro įtakos šalies mastu, padeda spręsti problemas, su kuriomis susiduria daugelis šalies piliečių. Šiuo atveju buvo atsižvelgta į vadovo gebėjimus suburti komandą, valdyti projektus. Taip pat dėmesio centre – reikšminga asociacijoms ir verslui veikla.

Šioje kategorijoje, pagrindiniu nominacijos prizu – rankų darbo statulėle buvo apdovanotas AB „Panevėžio statybos trestas“ generalinis direktorius Dalius Gesevičius. Nominuotasis renginyje dalyvauti negalėjo, tačiau Lietuvos statybininkų asociacijos prezidento Adakro Šeštakausko teigimu, šis prizas, kaip dera, bus perduotas laimėtojui.

Renginio globėja – LR Aplinkos ministerija, organizatoriai - Lietuvos statybininkų asociacija, VšĮ Kultūros idėjų centras, laikraštis „Statybų žinios“ ir žurnalas „Statyk“. Generalinis renginio rėmėjas – UAB „Irdaiva“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)