Komisijai užkliuvo, kad A. Navickas yra ir leidinio redaktorius, ir Seimo nario padėjėjas. „Pagal kodekso nuostatas tas nėra suderinama, tad pripažinome pažeidimą“, – DELFI sakė komisijos pirmininkė Vaiva Žukienė.

Lietuvos visuomenės informavimo etikos kodeksas sako, kad „žurnalisto profesinė veikla nesuderinama su darbu valstybės ir vietos valdžios institucijose, dalyvavimu politinių partijų veikloje“.

„Mes laikomės principingai ir nuosekliai, turime dar keletą atvejų, kuriuos svarstysime, kai žurnalistai tuo pat metu yra ir aktyviai rašantys žurnalistai, ir Seimo narių padėjėjai“, – aiškino komisijos vadovė.

A. Navickas: aš ne žurnalistas, aš – filosofas

Tuo metu pats A. Navickas nejaučia prasižengęs ir sako esantis filosofas bei apžvalgininkas.

„Mano tekstus kartais deda ne tik 8diena.lt, mano tekstus kartais deda ir 15min.lt, ir „Lietuvos žinios“, tai nereiškia, kad dirbu juose. Nesu 8diena.lt redakcinėj grupėj, tikrai palaikau šį portalą ir niekaip nesijaučiu esąs žurnalistas, nesu susaistytas etatiniais santykiais su jokia žiniasklaidos priemone“, – kalbėjo A. Navickas.

Jis gynėsi esąs portalo 8diena.lt kūrėjas. Esą šis leidinys turi vienintelį darbuotoją – Gediminą Kajėną. Tačiau svetainėje 8diena.lt ir šiandien galima rasti, kad A. Navickas – vienas svetainės kūrėjų:

A. Navickas sakė ir komisijai bandęs paaiškinti, kad yra ne žurnalistas, o filosofijos daktaras, visu etatu dirbantis universitete, šalia to daug kur rašantis ir dalyvaujantis kūrybiniuose projektuose.

„Šiuo atveju tikrai niekaip nesijaučiu žurnalistu“, – kalbėjo A. Navickas.

Pašnekovas šio klausimo kėlimą komisijoje vadina fantasmagorišku. „Aš jokio konflikto tikrai neįžvelgiu ir nesuprantu, kas man inkriminuojama. (…) Jeigu žurnalistų komisija neturi, ką svarstyti, geriausia, kad jie svarstytų žurnalistus, nes šiuo atveju aš nesijaučiu esąs žurnalistas, jaučiuosi apžvalgininkas“, – dėstė A. Navickas.

DELFI primena, kad A. Navickas su Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionimis demokratais nesėkmingai kandidatavo į Seimą. Tiesa, jis liko pirmas už brūkšnio ir atsilaisvinus vietai Seime dar turi galimybių tapti parlamento nariu.

Eidamas į rinkimus, jis pasitraukė iš svetainės bernardinai.lt vyriausiojo redaktoriaus pareigų, bet liko portalo direktoriumi. Galiausiai dienraščio steigėjai – pranciškonai – paskelbė oficialų raštą, kuriuo A. Navicką atleido iš pareigų ir nuo jo visokeriopai atsiribojo.

Paramą A. Navicko projektams ne kartą skyrė Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (178)