„Pirmieji veiklos trikdžiai pastebėti balandžio pradžioje. Iš pradžių manėme, kad tai dėl pastaraisiais mėnesiais išaugusio lankytojų srauto. Mūsų IT specialistai ėmėsi priemonių, bet ir po to portalo sistema nuolat patirdavo netikėtų ir sunkiai paaiškinamų trikdžių. Antradienį, kai lzinios.lt veikla sutriko kelioms valandoms, galutinai išsiaiškinta, kad tai buvo kibernetinė ataka“, - BNS teigė lzinios.lt vyriausiasis redaktorius Evaldas Labanauskas.

Kaip skelbia lzinios.lt, portalo serveris buvo atakuotas iš vieno IP adreso Lietuvoje. Įvykdyta vadinamoji SYNflood (serverio neigimo) tipo ataka. Dėl šios atakos sutriko portalo lzinios.lt darbas.

Pasak lzinios.lt IT specialistų, ataka įvykdyta grubiai, serverį užplūdusios užklausos nebuvo suformuotos iki galo.

„Trečiadienį ryte puolimas, bet ne tokio masto, pasikartojo. Šiuo metu, padedant mūsų IT specialistams veiklą atnaujinome. Šaliname atakos padarinius ir nagrinėjame būdus, kaip ateityje užkirsti kelią tokių išpuolių pasikartojimams“, - sakė E.Labanauskas.

Praėjusią savaitę įsilaužus į BNS sistemą buvo paskelbta melaginga žinia - dėl šių veiksmų BNS kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašydama pradėti ikiteisminį tyrimą. Išgalvotoje žinioje lietuvių ir rusų kalbomis buvo teigiama, esą amerikiečių kariai Latvijoje apsinuodijo ipritu. Teksto pabaigoje rašoma, kad Baltijos jūros dugne esantis ipritas yra ekologinė bomba ir „tik Kremlius žino, kada ji sprogs“.

Sausio mėnesį kibernetinės atakos taikiniu tapo BNS duomenų centras Estijoje.

Prieš dvi savaites apie kibernetinę pranešė naujienų portalas 15min.lt. Prieš jį išpuolis buvo surengtas ir pernai balandį. Portalas delfi.lt kibernetinių išpuolių auka tapo 2016, 2014 ir 2013 metais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)