Kaltindami „Lietuvos rytą“ šmeižtu, į Vilniaus apygardos prokuratūrą gegužę kreipėsi Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas ir V. Valvonis - anot jų, apie V. Valvonį skleisti teiginiai esą yra melagingi, šmeižikiški ir gali būti vertinami kaip sąmoningas bandymas Lietuvos bankui daryti spaudimą, paveikti sprendimus, pakirsti pasitikėjimą banku, jo vadovais, pranešė prokuratūra.

Vilniaus apygardos prokuratūra, gavusi jų skundus, pradžioje nurodė, kad pokalbiai nėra ikiteisminio tyrimo dėl kyšio reikalavimo medžiaga, ir tyrimo nepradėjo.

Vėliau, Generalinei prokuratūrai išanalizavus ir įvertinus tokį sprendimą, jis buvo panaikintas ir nurodyta atlikti papildomus veiksmus, siekiant patikslinti duomenis.

LB tvirtino, kad klaidingų duomenų paskleidimas turėjo rezonansą ir visuomeninę reikšmę, pavyzdžiui, dėl paskleistos informacijos į Seimo plenarinius posėdžius buvo kviečiami centrinio banko valdybos pirmininkas ir generalinis prokuroras.

Centrinis bankas taip pat nurodė, kad „Lietuvos ryto“ grupei buvo išsiųsti devyni kreipimaisi dėl tikrovės neatitinkančios informacijos paneigimo, tačiau grupė jos nepaneigė.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) kovą sulaikė vilnietį Valdemarą Aleksiuką, kuris iš kredito unijos Centro taupomoji kasa reikalavo 50 tūkst. eurų kyšio, girdamasis pažintimi su V. Valvoniu ir A. Labunsku.

Baudžiamasis kodeksas už šmeižtą numato baudą, areštą arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)