Į DELFI kreipėsi nevienas skaitytojas, pastebėjęs jų mokamos televizijos tiekėjo pranešimus apie naują rusiškų kanalų paketų kainą.

Patys paslaugų tiekėjai tikina, kad prašyti tokios kainos iš klientų jiems nurodė bendrovė „BMA LT“.

Bendrovės „Teo“ atstovas spaudai Audrius Stasiulaitis patvirtino, kad tokį reikalavimą gavo ir jo atstovaujama įmonė.

„Atsižvelgdami į savo klientų pageidavimą sudarysime jiems galimybes toliau matyti BMA siūlomus kanalus, tačiau mums kelia nuostabą, kad pats kanalų tiekėjas tam tikra prasme „baudžia“ savo žiūrovus ir mažina savo auditoriją Lietuvos rinkai didele rinkinio kaina“, – komentavo A. Stasiulaitis.

Jo teigimu, iki šiol „Teo“ išmaniosios televizijos žiūrovai baziniame rinkinyje galėjo matyti tris BMA kanalus („Pervyj Baltijskij“, „First Baltic Music Channel“, „NTV Mir“), o mokamame Rusiškų kanalų rinkinyje – 5.

Nuo birželio 1 d. „NTV Mir” bus rodomas įsigijus paketą su kitais septyniais kanalais („Dom Kino Premium HD“, „Dom Kino“, „Karusel“, „Vremya“, „Telekafe“, „Bobior TV“, „Muzyka pervovo“)

Kaip informavo A. Stasiulaitis, iš visų „Teo“ išmaniosios televizijos klientų apie 12 proc. žiūri rusiškus kanalus.

Mokamos televizijos „Cgates“ komercijos vadovas Tomas Burovas taip pat sakė, kad bendrovei nepavyko iš „BMA LT“ išsiderėti palankesnės kanalų kainos.

„NTV Mir Lithuania“ atstovaujanti BMA visiems šalies retransliuotojams pateikė vienodą reikalavimą. Jame nurodyta tam tikrus rusiškus kanalus („NTV Mir“ ir kt.) apjungti į vieną paketą ir klientams siūlyti už fiksuotą papildomą 3,5 Eur mėnesinį mokestį.

Dėjome visas pastangas, kad klientams galėtume pasiūlyti palankesnę kainą, tačiau BMA pozicijos nepakeitė nė vieno retransliuotojo atžvilgiu“, – komentavo T. Burovas.

Trečiadienį „BMA LT“ atstovai telefonu nekomentavo, kodėl nustatė būtent tokią kanalų paketo kainą ir neatsakė į klausimus el. paštu.

DELFI primena, kad gegužės 18 d. Lietuvos radijo ir televizijos komisija įpareigojo šalies retransliuotojus, kitus asmenis, teikiančius TV programų platinimo internete paslaugas ir platinančius televizijos programą „NTV Mir Lithuania“, 12 mėn. platinti ją tik už papildomą mokestį platinamuose televizijos programų paketuose.

Toks sprendimas, anot komisijos pranešimo, priimtas dėl to, kad minėtu kanalu buvo rodomos laidos, kurios kurstė neapykantą, skleidė dezinformaciją, demonizavo Lietuvą ir kitas Baltijos šalis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1519)