„Savaitraščio Kaunui“ vyriausiasis redaktorius Arūnas Dambrauskas teigė, kad neturi tikslo konkuruoti su jokiais kitais leidiniais, interneto portalais.

„Dirbsime savo darbą, kurį išmanome ir mėgstame, o maždaug po pusmečio, tikiuosi, paaiškės, ar kauniečiams ir rajono gyventojams reikia leidinio, kuriame atspindimas miesto ir regiono gyvenimas“, – sakė 25 metų darbo patirtį žurnalistikoje turintis A. Dambrauskas.

Paklaustas, ar laikraščio leidėjai ir kūrėjai turi ambicijų išsiskirti iš kitų, A. Dambrauskas dėstė: „Tokių ambicijų tikrai turime. Gaivinsime kūrybinę žurnalistiką. Atsisakysime vadinamųjų žurnalistinių „pigienų“, sieksime būti socialiai atsakingi“.

Paprašytas patikslinti, kaip suprantantis kūrybinę žurnalistiką, leidinio „Savaitraštis Kaunui“ vyriausiasis redaktorius pastebėjo, kad žiniasklaidoje didėja šabloninės žurnalistikos kiekis.

„Vienas kolega pasakojo skaitęs, jog 2014 metais robotai pasaulyje parašė apie 2 milijardus tekstų žiniasklaidai. Jei būčiau puikus pogramuotojas, manau, be vargo sukurčiau programą, gaminančią žurnalistinę produkciją. Programa veiktų maždaug taip: kauptų informacinę žaliavą, rūšiuotų ją ir pagal tam tikras šablonines kompozicijas konstruotų į visumą. Aišku, suprimityvinu, bet, manau, tai atspindi žurnalistinės rutinos esmę. Kai publikacijos gaminamos kaip „taburetės“, dirbti tampa labai neįdomu. Stengsimės dirbti įdomiai.

Todėl tikimės, kad skaitytoją pavyks ne tik informuoti, bet ir sudominti. Jau rengdami pirmąsias publikacijas „sužinojome“ seną tiesą – Kaune ir Kauno rajone yra daug turiningai, įdomiai, unikaliai gyvenančių žmonių. Tik į juos nėra nukreiptos prožektorių šviesos, nes to jiems nereikia. Ir tai bene vienintelis skirtumas, kodėl jie nėra tokie matomi ir žinomi, kaip visiems gerai pažįstamos viešojo gyvenimo žvaigždės“.
Savaitraščio leidėjai neslėpė, besitikintys Kauno ir Kauno rajono gyventojų dėmesio.

„Manau, savaitraštis skaitytojui yra labai parankus. Kodėl kartą per savaitę nenusipirkus turiningo leidinio apie Kauną ir Kauno rajoną, juolab, kad ir kaina patraukli – tik pusė euro už 8O puslapių leidinį“, - pranešime spaudai atkreipė dėmesį leidinio direktorius Tomas Rimkus.
„Savaitraščio Kaunui“ leidėjams priklauso ir regioninis savaitraštis „Alio, Raseiniai“. Šis 40-ties puslapių laikraštis leidžiamas 15 metų ir yra pagrindinis Raseinių krašte: jo audituotas tiražas – 7 tūkst. egzempliorių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)