„Dabar Lietuvoje „Dozd“ transliuoja palydovinė televizija „Splius“. Mes tęsiame derybas su dviem kitais operatoriais: TEO ir „Cgates“ - tariamės dėl sąlygų, kuriomis „Dozd“ galėtų būti įtraukiamas į jų paslaugų paketus“, - DELFI sakė televizijos „Dozd“ komercijos direktorė Polina Kozlovskaja.
„ Dožd“ transliuodavo aštraus tono reportažus, kritikuojančius Rusijos valdžią ir Kremliaus politiką, pateikdavo nešališką požiūrį į Ukrainoje vykstančius protestus prieš vyriausybę.

DELFI primena, kad šiemet vasarį didžiausia Rusijos palydovinės televizijos bendrovė atsisakė transliuoti nepriklausomo televizijos kanalo „Dožd“ laidas dėl jo surengtos prieštaringai vertinamos apklausos, kuri esą užgavo dalies šalies gyventojų jausmus ir supykdė vyriausybę.

„Dožd“, kurios laidos transliuojamos internetu, kabelinės televizijos tinklais ir per palydovus, savo tinklalapyje paskelbtoje apklausoje klausė, ar Sovietų Sąjungai per Antrąjį pasaulinį karą nevertėjo atiduoti Leningrado (dabartinio Sankt Peterburgo) nacistinės Vokietijos pajėgoms, kad būtų išgelbėta tūkstančiai žmonių gyvybių, kurių pareikalavo 872 dienas trukusi blokada. Kanalas atsiprašė dėl tos apklausos, tačiau Kremlius pareiškė, jog ji peržengė „raudoną liniją“, o prokurorai pradėjo tyrimą.

Televizijos vadovė Natalija Sindejeva sakė, kad spaudimas kanalui prasidėjo po to, kai buvo parodyti reportažai apie aukšto rango Kremliaus pareigūnams priklausančius brangius nekilnojamojo turto objektus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)