Antradienį TV3 informavo, kad pavyko pasirašyti retransliavimo sutartis su „Cgates“ ir „Teo LT“. Su „Cgates“ susitarė ir „Lietuvos ryto“ televizija.

Kaip anksčiau skelbė DELFI, „Init“ klientai buvo įspėti, kad nepavykus kabelinių paslaugų tiekėjui susitarti su TV3 ir „Lietuvos ryto“ televizija šie kanalai gali būti perkelti į mokamus paketus.

Ar pasiekus susitarimą „Cgates“ ir „Teo Lt“ bendrovėms klientams nežadama didinti mokesčio už paslaugas?

„Cgates“ vadovas Paulius Dambrauskas užtikrino, kad susitarimas su „Tele-3” kanalų grupe ir „Lietuvos ryto“ televizija klientams kainų nepakeis.

Nekeisti kainodaros klientams žada ir „Teo LT“. Kaip teigė bendrovės komunikacijos vadovas Antanas Bubnelis, praėjusią savaitę dėl bendradarbiavimo kitais metais buvo susitarta tik su TV3 atstovais.

„Susitarimas klientų kainoms įtakos neturės. Artimiausiu metu nieko keisti nežadama“, - patikino jis.

„Init“ direktorius Paulius Živatauskas patvirtino, kad sutarimo dėl TV3 ir „Lietuvos ryto“ televizijų retransliacijos jo vadovaujama įmonė dar nerado, tačiau tikimasi, kad pasirašyti retransliavimo sutartis pavyks iki gruodžio vidurio.

DELFI primena, kad nuo 2011 m. liepos 1 d. pasikeitus Visuomenės informavimo įstatymui lietuviški kanalai galėjo pradėti prašyti atlygio iš kabelinių televizijų už jų programų retransliaciją. Iki tol šių televizijų retransliacija buvo nemokama.

Po įstatymo pakeitimo, UAB „Init“ nepavykus susitarti su LNK, kabelinės televizijos klientams iš analoginių paslaugų paketo buvo dingę LNK grupės kanalai. Pusėms pavykus rasti bendrą sutarimą, kanalai buvo grąžinti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)