„Per Pirmąjį Baltijos kanalą (PBK) parodyta laida apie Sausio 13-osios įvykius yra nesuderinama su mano kaip Lietuvos pilietės įsitikinimais ir vertybėmis. Esu giliai įsitikinusi, jog ši laida yra ne tik klaida, bet ir provokacija prieš Lietuvos valstybę. Išsiaiškinau visas laidos patekimo į eterį aplinkybes, ir tai, kad nesuveikė BMA eterio kontrolės mechanizmas Latvijoje yra tiesiog neatleistina“, - rašoma jos išplatintame pranešime spaudai.

DELFI primena, kad šis rusų kalba transliuojamas kanalas parodė laidą „Žmogus ir įstatymas“, kurioje niekino Sausio 13-osios kovotojus. Lietuvos radijo ir televizijos komisijos (LRTK) teigimu, laidoje buvo paskleista neapykantą kurstanti ir tikrovės neatitinkanti informacija apie 1991 m. sausio 13-osios įvykius, tyčiojamasi iš Lietuvos žmonių ir niekinamas kovotojų už Lietuvos laisvę atminimas.

„Sausio 13-osios tragedija išgyvenome visi. Gerbdama atminimą tų, kurie paaukojo savo gyvybes už Lietuvos Nepriklausomybę, gerbdama savo šeimą - tą naktį prie Seimo budėjo ir mano tėtis, ir brolis, vėliau apdovanotas Sausio 13-osios atminimo medaliu, turiu pareikšti, kad aš, kaip „BMA LT“ vadovė, negaliu toliau vykdyti užimamų pareigų ir atsistatydinu“, - savo pranešime tęsė ji.

LRTK trečiadienį smogė PBK – trims mėnesiams sustabdė rusiškos kanalo produkcijos retransliavimą. Šis draudimas įsigalios, kai jį patvirtins Vilniaus apygardos teismas.

Penktadienį LRTK pranešė, kad kreipėsi į teismą su prašymu strabdyti šios televizijos transliacijas.

Ragina toliau transliuoti

Iš pradžių įspėjusi tik kabelinę televiziją „Cgates", PBK Latvijoje spaudos tarnyba kreipėsi ir į kitų kabelinių televizijų operatorius bei Lietuvos radijo ir televizijos komisiją. Jiems pranešama, kad PBK transliacijų Lietuvoje išjungimas be atitinkamo teismo sprendimo bus traktuojamas kaip neteisėtas. Teismo sprendimas gali įsigalioti tik per 30 dienų po jo paskelbimo.

Prieš tai Pirmojo Baltijos kanalo (Latvija) spaudos tarnyba lietuvių, rusų ir anglų kalbomis išplatino pranešimą, kad "Cgates" kabelinės televizijos operatoriaus PBK transliacijų atjungimas nuo spalio 7 d. yra neteisėtas ir prieštarauja ne tik sutarties įsipareigojimams tarp kanalo ir operatoriaus, bet ir kartu pažeidžia vartotojų teises, kurie liko be galimybės žiūrėti šitą kanalą.

Kaip ELTA jau skelbė, tokį sprendimą "Cgates" priėmė dėl Pirmojo Baltijos kanalo praėjusį penktadienį parodytos laidos "Žmogus ir įstatymas", kurioje buvo teigiama, jog Sausio 13-ąją televizijos bokšto šturmo metu nebuvo nė vienos aukos, kuri žuvo dėl sovietinės armijos veiksmų, o visa ši istorija yra Lietuvos valdžios provokacija.

„Cgates" tą padaryti paragino ir kitas TV tiekėjas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją