Jis pabrėžė su LRT išsiskiriantis šalių susitarimu. J. Banio nuomone, naujas programų direktorius LTV šiuo metu nelabai reikalingas – tai prilygtų lėšų švaistymui. „Programų direktorius formuoja programos strategiją, rūpinasi naujais projektais, dirba su esamų projektų kūrėjais ir daro daugybę darbų, susijusių su originalių laidų gamyba, kūrimu. Kada nei to, nei to nelieka, nelabai yra reikalo programų direktorių turėti“, - kalbėjo J. Banys.

J.Banys teigė paliekantis suplanuotus naujų metų sezono tinklelius, kuriuose numatyta rodyti Vankuverio olimpiadą, Europos dailiojo čiuožimo čempionatą. Jo teigimu, dauguma laidų bus priverstos užsidaryti, naujų metų tinklelyje lieka vos kelios žiūrovų pamėgtos laidos.

Pašnekovo teigimu, šiuo metu ypač suaktyvėjo valstybinės institucijos, žiūrimiausiu metu norinčios užsakomųjų laidų. Tačiau tai, sako J. Banys, - ne visuomeninio transliuotojo misija.

„Viskas, kas LRT programoje buvo blogai – mano kaltė, o viskas, kas gerai – darbuotojų nuopelnas“, - paklaustas, kaip vertina savo darbą LTV, sakė J. Banys.

Kol kas LTV naujo programų vadovo neieškos

„Jonas tikrai yra ryški asmenybė, jam be iššūkių neįdomu, suprantu jo situaciją. Tų iššūkių gerokai mažėja, negalėčiau sakyti, kad jų visai nebus arba nebus kas veikti, bet gerokai mažiau galimybių kažką kurti, padaryti, o jis, visų pirma, kūrėjas, ne biurokratas“, - teigė LTV direktorius Rimvydas Paleckis.

Kol kas LTV naujo programų vadovo neieškos – ir dėl taupymo, ir dėl to, kad J. Banys daug padarė į priekį. Be to, sako R. Paleckis, kitų metų programa keisis ne į gerąją pusę. Jis priminė, kad iki J. Banio atėjimo programų direktoriaus nebuvo visai.

„Man dabar svarbiau, kaip pasiruošti kitų metų rudeniui ir sėkmingai startuoti su naujomis idėjomis, prie kurių, neatmesčiau, dirbtų ir Jonas, tik galbūt kitame amplua“, - teigė LTV vadovas.

DELFI primena, kad už žurnalistinius tyrimus J. Banys apdovanotas „Auksinės bitės“, „Ad rem“ apdovanojimais, tapęs kino festivalio AXX laureatu. Pramogų formatus J. Banys kūrė nepriklausomose prodiuserių kompanijose ir komercinėse televizijose, yra dirbęs vienos jų kūrybos direktoriumi.
Žurnalistinę karjerą J. Banys pradėjo LTV rengdamas reportažus „Panoramai“ ir kitoms LTV naujienų laidoms.

35-erių J. Banys 1996 m. baigė žurnalistiką Vilniaus universitete. 1994-1995 m. stažavosi JAV Pietų Ilinojaus universitete. Nuo 2003 iki 2007 m. dėstė reklamą Tarptautinio verslo mokykloje, yra daugelio dokumentinių filmų autorius. 2005 m. išleido knygą „Vaiduoklis stiklainyje“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją