Šokiravo klientus

Bendrovei „Achema“ priklausančio viešbučio „Palangos vėtra“ vadovybei pirmadienio rytas prasidėjo ne itin maloniai – visi buvo sukviesti į netikėtą nuotolinį pasitarimą su koncerno vadovybe.

Sujudimas įvyko dėl šeštadienį startavusios Palangos fotoklubo suorganizuotos fotografinio meistriškumo pamokos – vieno iš renginio „E+18 – erotika fotografijoje“ akcentų. Čia nuo 11 iki 14 valandos keturios klaipėdietės šokėjos, išsirengusios nuogai, pozavo dešimčiai fotografų viešbučio kambaryje, koridoriuose. Fotografų praktika sukėlė šoką ir „Palangos vėtros“ svečiams, tarp kurių buvo ir mažamečių, ir darbuotojams.

Svarstoma, kas įvyko

Ingrida Valaitienė, laikinai einanti viešbučio „Palangos vėtra“ direktorės pareigas, tikino, jog buvo derinta, kad meniška fotosesija su lengvomis erotikos detalėmis vyks tik apie valandą ir tik uždaroje patalpoje, kad netrukdytų poilsiautojams.

„Palangos fotoklubas stipriai peržengė ribas. Renginio programa buvo pakankamai estetiška, tačiau tai, kas vyko viešbutyje, buvo saviveikla. Atsiprašėme savo klientų, priimsime atitinkamą sprendimą“, - po savaitgalio kalbėjo I.Valaitienė.

Išpūsti burbulą

Pasigirdo ir kalbų, kad dėl šio incidento Palangos fotoklubas gali netekti savo galerijos „Vėtra“, įsikurusios viešbučio patalpose, kuriose anksčiau veikė „Casino Planet“. Taip pat laikinai direktorės pareigas einanti I.Valaitienė neva gali būti atleista iš darbo. Tačiau dabar ligos atostogose esantis viešbučio direktorius Arūnas Grigalauskas „Vakarinei Palangai“ tvirtino, kad šito tikrai nebus.

„Kiek susirinkau informacijos, man aišku, kad tai buvo tik nesusipratimas, iš kurio bandoma išpūsti burbulą. Fotosesiją pamatė vienas poilsiautojas su vaiku. Tada viešbučio darbuotojai iškart ėmėsi veiksmų ir paprašė fotografus darbą užbaigti iš anksto suderintose vietose“, - susiklosčiusią situaciją komentavo A.Grigalauskas ir tikino, kad „rytoj viskas bus pamiršta“.

Rašė pasiaiškinimą

Vienas pagrindinių renginio organizatorių Palangos fotoklubo prezidentas Adas Sendrauskas dėl fotografų praktikos turėjo nemalonumų – pirmadienį jis rašė pasiaiškinimą viešbučio vadovams.

„Įvyko organizatorių nenumatytas incidentas – fotografai su modeliais, eidami iš vieno fotosesijai skirto kambario į kitą, nufotografavo vieną apsinuoginusią merginą prie lifto durų. Tai pastebėjęs poilsiautojas kreipėsi į viešbučio darbuotojus, fotomenininkai atsiprašė ir nebenusižengė išankstiniam susitarimui“, - pasakojo A.Sendrauskas, tikinęs, jog toje fotosesijoje pats nedalyvavo, tik prieš tai apmokė susirinkusius.

Savotiška reklama

Fotoklubo prezidentas teigė besitikintis, kad ir toliau bendradarbiaus su „Palangos vėtra“, mat ten įsikūrusioje galerijoje suplanuota ir patvirtinta daug renginių - gegužės vidurį numatomas fotografijos festivalis „Pasaulio lietuviai Palangoje 2009“, skirtas Lietuvos tūkstantmečiui paminėti. Be to, pasak A.Sendrausko, šeštadienio įvykis – subtili reklama viešbučiui „Palangos vėtra“, tačiau ateityje nesusipratimai nebepasikartos.

Tačiau vakar popiet A.Sendrauskas laikraščiui patvirtino – fotoklubas gavo oficialų raštą iš viešbučio, kad iki penktadienio turi atlaisvinti galerijos patalpas. „Dabar sprendžiame, kad daryti su suplanuotais renginiais. Jei nerasime vietos, jie gali ir neįvykti“, - apgailestavo fotoklubo prezidentas.