Šiuo metu verslo kelionėje Vokietijoje esantis lietuvis Tomas sako, informacijos, kad Lietuvos televizija olimpinių žaidynių internete netransliuos, Lietuvos nacionalinio transliuotojo interneto svetainėje neradęs. „Jei ir būčiau norėjęs pasinaudoti mokamų internetinių televizijų paslaugomis, nebūčiau galėjęs – kai įsijungiau ir pamačiau, kad LRT internete netransliuoja krepšinio, jau buvo per vėlu ieškotis kitos alternatyvos“, – piktinosi krepšinio komandos sirgalius.

Olimpinių žaidynių transliacijas internete galima nusipirkti iš kitų internetinės televizijos paslaugas siūlančių tinklalapių. „Kad aš tik kai kurias varžybas noriu pažiūrėti, be to, kam man visas paketas, jei suomiai svarbiausias rungtynes transliuoja per savo kanalus, – sakė šiuo metu Suomijoje dirbantis Andrius. – Be to, manau, kad gerai paieškojus galima ir nemokamų transliacijų internete susirasti“, – sakė dar mėnesį Helsinkyje besisvečiuosiantis lietuvis.

LTV2 programą sekmadienio rytą, kai nebuvo rodomos olimpinių žaidynių transliacijos, buvo galima pasižiūrėti ir internete. Krepšininkų susitikimo kartojimas per LTV2 sekmadienio vakare internete taip pat nebuvo parodytas.

Susitikimą tarp Lietuvos ir Argentinos krepšinio komandų tiesioginiame eteryje internete transliavo Lietuvos radijas.

LTV: transliuoti internetu nežadėjome

„LTV niekada nežadėjo ir neskelbė, kad olimpinės kovos bus transliuojamos internetu. Internetu transliuojamos tik originalios LTV laidos. Užsieninės produkcijos transliavimą reguliuoja labai griežtos licencinės sutartys, kurios sudaromos atskirai kiekvienai transliacijų kategorijai – antžeminės transliacijos, kabelinės transliacijos, transliacijos per mobilius tinklus, transliacijos internetu ir t.t. Dauguma užsienio produkcijos gamintojų ir tiekėjų apskritai nesuteikia teisių transliuoti jų produkcijos internetu“, - aiškino LTV programų direktorius Jonas Banys.

Olimpiadą LTV transliuoja antžeminiais ir kabeliniais tinklais, taip pat 53-uoju skaitmeninės televizijos kanalu HD (aukštosios raiškos) formatu, „Omnitel“ mobiliojo ryšio operatoriaus vartotojams.

Pasak J. Banio, priešolimpiniu laikotarpiu buvo atsiradusios kelios svetainės, skelbiančios, kad transliuos Lietuvos sportininkų startus. „Galime informuoti, kad LTV programos retransliuoti jos neturi teisės, todėl jei ir rodo ką nors, tai lietuvių startus ten pamatyti tikimybės nedaug“, - aiškino J. Banys.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją