„Kaune vakar organizavome protestą prieš naujo Darbo kodekso priėmimą. Eisenai pasibaigus grupelė protestuotojų „okupavo" miesto sodą su palapinėmis ir idėja, jog Miesto sodas yra vieša erdvė, kuri priklauso piliečiams ir iš jos nebus pasitraukta, kol valdžia atkreips dėmesį į piliečių poziciją Darbo kodekso atžvilgiu. Kol kas kaip matome, Seimas išsisukinėja ir net atkėlė šiandienos balsavimą į kitą savaitę, nes profsąjungos organizuoja protestą prie Seimo rūmų. Panašios viešųjų ryšių okupacijos Ispanijoje privertė tūkstančius žmonių išeiti į gatves, nelikite abejingi“, - laiške DELFI rašo protestuotojai.

Miesto sodelyje pastatytos penkios palapinės, aplink jas būriuojasi apie dvi dešimtys žmonių.

„Gyvenimas per brangus“, - toks yra pagrindinis akcijos šūkis.

Pirmasis piketas vyko gegužės viduryje, iškart po trijų dienų prekybos centrų boikoto akcijos. Tuomet į akciją susirinko per šimtas žmonių. Šį kartą piketuotojų buvo šiek tiek mažiau.

Trečiadienio piketo metu dėmesys atkreiptas ir naująjį Darbo kodeksą.

„Lietuvoje ekonominė krizė bankams ir valdžiai jau baigėsi, tačiau ji mums tapo kasdienybė. Didžiulės maisto ir paslaugų kainos, vargani atlyginimai, mažėjančios socialinės garantijos, o dabar ir naujas Darbo kodeksas, kuriame beveik išimtinai ginami ne darbuotojų, o darbdavių interesai, karpomos darbuotojų teisės. Naujasis Darbo kodeksas yra dar vienas įrodymas, kad politikai, biurokratai ir darbdaviai už mus sprendžia mūsų pačių gyvenimus. Atėjo metas parodyti, kad turime balsą ir kad su mumis reikia skaitytis“, - rašoma renginio metu platintame leidinyje.

Jame taip pat galima rasti ir reikalavimus, tokius kaip „atmesti neapibrėžtos apimties darbo sutartį, atmesti straipsnius dėl lengvesnio atleidimo iš darbo, atmesti darbo valandų didinimą ir daug kitų reikalavimų.

Iš Rotušės aikštės piketuotojai Vilniaus gatve pasuko link Laisvės alėjos bei pasistatė palapines Miesto sodelyje.

Ketvirtadienio rytą piketuotojai sulaukė Kauno savivaldybės viešosios tvarkos skyriaus specialistų vizito.

„Piketuotojai pažadėjo viską sutvarkyti ir palikti teritoriją“, - DELFI teigė Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Vytautas Jurkevičius.

Akcijos dalyviai baiminosi, kad bus surengtas policijos šturmas, tačiau Kauno apskrities VPK atstovai DELFI teigė, kad kol kas jokio pranešimo apie piketą nėra gauta ir jokių veiksmų kol kas imtis neketinama.

Tuo tarpu patys piketuotojai DELFI tvirtino, kad niekur trauktis neketina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (138)