Kai kuriuose viešbučiuose vietų nebėra

Neringa vasaros sezono pradžią skelbs gegužės 27 dieną prasidėsiančiu, tris dienas vyksiančiu aktyvaus laisvalaikio festivaliu „Sveika, Neringa!“.

Kai kuriuose viešbučiuose visi kambariai šiam savaitgaliui buvo rezervuoti jau prieš kelias savaites.

„Anksčiau į sezono atidarymo šventę atvykdavo tik žiūrovai, o dabar žmonės patys galės dalyvauti įvairiose rungtyse. Užsiregistravusiųjų yra jau per 1000, o dar jų draugai, giminės. Todėl pačių šventės dalyvių atvažiuoja nemažai. Žinoma, į sezono atidarymo šventę atvyks ir tie žmonės, kurie bus tik stebėtojai, pramogautojai. Kitaip tariant, šiemet sezono atidarymo šventėje žmonių tikimės daugiau nei pernai“, – teigė Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ direktoriaus pavaduotoja Eglė Baltranaitė.

Ji patvirtino, kad viešbučiuose, svečių namuose jau sudėtingiau rasti rezervuoti kambarį, tačiau privačiame sektoriuje pasirinkimas dar yra didelis.

Neringoje vienu metu gali apsistoti 13 tūkst. žmonių – tiek yra nakvynės vietų viešbučiuose, svečių namuose, privačiame sektoriuje.

Atpigo 9 eurais

Nida

„Agilos“ duomenimis, šiemet vidutinė vieno kambario buto kaina Neringoje sieks 55 eurus už parą, pernai ji buvo 56 eurai, užpernai – 64 eurai.

Vidutinė dviejų kambarių buto kaina parai Neringoje šiemet sieks 60-80 eurų – tiek pat, kiek pernai.

Trijų kambarių butą parai vidutiniškai bus galima išsinuomoti už 85-110 eurų, o keturių kambarių butą – 90-110 eurų. Kainos, palyginti su pernai, nepasikeitė.

Ieškantys pigesnės nakvynės gali rinkti kambarių nuomą. Šiemet išsinuomoti kambarį parai kainuos 25-50 eurų, kaip ir praėjusiais metais.

Viešbučiuose vidutinė dviviečio numerio kaina parai su pusryčiais šiemet bus 80-122 eurų, o tai yra keliais eurais pigiau nei pernai.

„Tai yra vidutinės visų metų kainos – per piką jos bus didesnės, o šį savaitgalį gal net šiek tiek mažesnės“, – teigė E. Baltranaitė.

Nors laisvų vietų Neringoje šiam savaitgaliui dar yra, pašnekovė vis tiek patarė iš anksto rezervuoti butą, kambarį, ar viešbučio, svečių namų numerį.

„Niekada nerekomenduojame pas mus važiuoti paskutinę minutę, jei žmonės nėra rezervavę vietos nakvynei. Labai paprasta mums pateikti užklausą, kiek atvyksta žmonių, kiek reikės nakvynės vietų, kiek pinigų jie gali skirti. Tada mes tą užklausą persiunčiame duomenų bazėje esantiems verslininkams ir jie pateikia tikslinius pasiūlymus“, – aiškino pašnekovė.

Poilsiautojų nei šį savaitgalį, nei vasarą neturėtų labai nustebinti ir kainos viešojo maitinimo įstaigose.

„Kai išgirdome, kad Palangos kavinėse ketinama patiekalus branginti kone 20 proc., sunerimome. Tačiau mūsų verslininkai mus patikino, jog kainos kavinėse kilo labai nežymiai – keliais procentais. Labiausiai pabrango kava – už puodelį reikės mokėti 50 centų brangiau, bet ši tendencija yra visur, nes pabrango žaliava“, – teigė E. Baltranaitė.

Ir pateikė pavyzdį, jog patiekalų kainos neturėtų šokiruoti – šaltibarščiai poilsiautojų pamėgtoje kavinėje „Kuršis“ kainuoja 2,5 euro.

Visus apkabins E. Jakilaitis

Vienas esminių pokyčių Neringoje tas, jog vasaros sezono atidarymas nebebus tradicinis renginys „Benai, plaukiam į Nidą“. Jį keičia aktyvaus laisvalaikio festivalis „Sveika, Neringa!“.

Konkursą organizuoti tokią šventę laimėjo viešoji įstaiga „Pilietinė medija“, o antroje vietoje liko brolių Gintaro ir Mindaugo Bendžių pasiūlyta idėja. Tačiau abi kompanijos suvienijo jėgas ir organizuoja, jų teigimu, didžiausią šalies sporto festivalį „Sveika, Neringa!“. Neabejojama, kad gegužės 27-29 dienomis Neringa taps Lietuvos sveikos gyvensenos ir aktyvaus laisvalaikio sostine.

„Šis festivalis skirtas visiems – ir sportuojančioms šeimoms, ir draugų kompanijoms, ir pavieniams žmonėms. Tie, kas nespės užsiregistruoti dalyvauti festivalio rungtyse iš anksto, tai galės padaryti vietoje, nes veiks informacijos centras. Neringa yra gražiausias kampelis Lituvoje, tai SPA po atviru dangumi, todėl neabejojame, kad visi puikiai praleis laiką“, – kalbėjo G. Bendžius.

Festivalyje dalyvaus populiariausių Lietuvoje sporto šakų ir laisvalaikio pomėgių atstovai. Visi norintieji galės išbandyti savo jėgas triatlone, 5 km ir 10 km bėgime, masinėse mankštose, šeimų ir draugų krepšinio bei futbolo turnyruose (3x3), paplūdimio turnyre (4x4), teniso turnyre.

Festivalyje numatytos ir vėjaračių varžybos Nidos oro uosto teritorijoje, jėgos aitvarų varžybos Kuršių mariose, irklenčių varžybos Kuršių mariose. Nepamiršti bus ir orientacininkai, šiaurietiško ėjimo propaguotojai, vyks ir jachtų regata.

„Festivalyje dalyvaus ir nemažai žinomų žmonių. Draugų komandą subūrė ir krepšinio turnyre dalyvaus žinomiausias Lietuvoje sunkiaatletis Ramūnas Vyšniauskas, 5 kilometrus pasiryžusios bėgti „Mango“ merginos. Vienas festivalio organizatorių – žurnalistas Edmundas Jakilaitis yra pažadėjęs, jog su kiekvienu, kuris to norės, apsikabins ir pavaišins kava“, – intrigavo G. Bendžius.

Festivalyje žmonės galės ne tik sportuoti, bet ir grožėtis įspūdingu Kauno aeroklubo akrobatinių lėktuvų pasirodymu „Sparnas prie sparno“, šėlti šeimų diskotekoje su radistais Rolandu Mackevičiumi ir Jonu Nainiu.

Daugiau informacijos apie festivalį, jo programą galima rasti interneto svetainėje www.sveikaneringa.lt. Joje taip pat vyksta ir registracija dalyvauti rungtyse ar varžybose. „Šiuo metu jau yra užsiregistravę daugiau nei tūkstantis žmonių. Mus pačius labai nustebino, jog populiariausia sporto šaka yra triatlonas ir futbolas“, – teigė M. Bendžius.

Registracija dalyvauti varžybose ar individualiai kokioje nors rungtyje kainuoja 5 arba 10 eurų, tačiau už tai kiekvienas dalyvis gaus rėmėjų dovanų.

Beje, savaitgalį įvažiavimo mokestis į Kuršių neriją vis dar bus 5 eurai, nes 20 eurų rinkliava bus pradėta rinkti nuo birželio 20 dienos ir renkama iki rugpjūčio 20-osios.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (150)