Verslininkai poilsiautojams siūlė įsigyti ir šviežių, ir keptų, ir marinuotų, ir vytintų stintų, pasišildyti stintiene. Prie visų prekeivių buvo nusidriekusios eilės norinčiųjų paskanauti pagrindinės šventės žuvies, nes ir jų kainos maloniai nustebino.

Didžioji dalis prekeivių už porciją keptų stintų prašė 4 eurų. Porcija – 5-8 stintos, atsižvelgiant į jų dydį.

Norintys ne pavalgyti, o tik paragauti keptų stintų, jų galėjo įsigyti po vieną. Jos kainavo nuo 0,8 iki vieno euro.

„Stebuklų būna“, – juokėsi Palangos verslininkai, išgirdę pastebėjimą, kad šiemet stintos pigesnės nei praėjusiais metais. „Tiesiog šiąnakt žvejai prigaudė labai daug stintų, laivai buvo tokie pilni, kad vos nenuskendo. Kadangi žuvų yra daug, tai ir parduoti galime pigiau“, – paaiškino verslininkai.

Tačiau buvo ir tokių, kurie kainų nemažino, už keptų stintų porciją prašė 5 ar net 6 eurų.

Marinuotos stintos taip pat nebuvo pigios. Už litrą jų prašyta iki 9 eurų. Šviežių stintų kilogramas kainavo nuo 5 iki 6 eurų.

Nors Stintų šventėje patiekalų iš šių žuvų buvo daug ir įvairių, žmonės mielai pirko ir valgė keptas dešreles su raugintais troškintais kopūstais, kitus patiekalus.

J. Basanavičiaus gatvėje žmonių buvo tiek, kiek per patį piką vasarą. Vidurdienį įvažiuoti į Palangą jau buvo pakankamai sudėtinga – teko pastovėti maždaug kilometro ilgio automobilių spūstyje.

Be to, įvažiavimą į Palangą ribojo ir policijos pareigūnai. Per Kretingos ir Liepojos gatvių sankryžą įvažiuoti į Palangos centrą buvo draudžiama, todėl teko ieškoti kitų kelių arba palikti automobilį stovėjimo aikštelėse ir į Palangos centrą pėsčiomis kulniuoti porą kilometrų.

Dalyvavę šventėje tikrai nenusivylė. Žmonės ne tik paskanavo stintų, pripirko lauktuvių, bet ir dalyvavo J. Basanavičiaus gatvėje bei Jūratės ir Kastyčio skvere vykusiose linksmybėse. Šventėje nuotaiką kėlė folkloro kolektyvai ne tik iš Palangos, bet ir iš kitų Lietuvos vietovių. Dalyvauti Stintų šventėje norą pareiškė meno kolektyvai iš Dusetų, Kauno rajonų, Radviliškio, kitų miestų.

Pavargusieji šokti bei užkimusieji dainuoti buvo kviečiami sudalyvauti linksmose ir paprastose, išankstinio pasirengimo nereikalaujančiose žvejiškose rungtyse – inkaro laikymo bei stintų valgymo varžybose.

Stintų šventė Palangoje surengta jau tryliktą kartą. Kitą savaitgalį stintomis vilios Neringa – vyks Stintapūkio šventė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (601)