Klausimą, kokį geriausią dalyką galima įsigyti už pinigus, straipsnio rengėjai uždavė internetinėje platformoje „Quora“.

Gustavo Freitasui atsakymas į šį klausimą atrodo paprastas ir aiškus. Jis teigia, kad už pinigus galima įsigyti „alternatyvų“. Pavyzdžiui, galima pradėti savo verslą ir padėti daug žmonių. „Verslas yra tiesiog nuostabi galimybė! Štai kodėl pinigai suteikia galios ir puikią savijautą“, – teigia jis.

„Už pinigus galima įsigyti laiko“, – tvirtina Eivindas Kjorstadas. „Pinigai gali padėti išvengti nuobodžių, varginančių ir problemas keliančių dalykų“, – įsitikinęs jis. Anot E. Kjorstado, pinigai suteikia papildomo laiko prasmingai ir smagiai veiklai. „Pats akivaizdžiausias įrodymas: jeigu yra veikla, kuria mieliau užsiimtumėte, užuot dirbę, galite būtent jos ir imtis“, – pagrindinį pinigų privalumą įvardija E. Kjorstadas.

Ronas Lumas teigia, kad už pinigus galima nupirkti ramybę. Nors tiesiogiai tokio komforto įsigyti ir nepavyks, tiems, kieno sąskaitoje banke yra pakankamai lėšų, tai žymiai paprasčiau prieinamas malonumas. „Patys pagalvokite: jeigu nuolat trūksta pinigų, tenka be paliovos sukti galvą, iš kur jų gauti sąskaitoms apmokėti. Esate priversti dirbti daugiau arba susirasti papildomą darbą, nes, priešingu atveju, labai sunku sudurti galą su galu. Tokia situacija kelia nerimą, stresą, gali prasidėti nemiga, depresija, apimti bejėgiškumo jausmas“, – rašo R. Lumas. Anot R. Lumo, šis stresas pažįstamas visoms socialinėms ir ekonominėms grupėms. „Vieniša motina, dirbanti net kelis darbus, kad galėtų pasirūpinti savo atžalomis, tikrai negali sau leisti prabangos jaustis rami ir užtikrinta. Dėl tokių dalykų daug uždirbantys žmonės tikrai nesuka galvos – štai jums esminis skirtumas“, – konstatuoja R. Lumas.

Rajatas Bhagria teigia, kad pinigai suteikia galimybę keliauti. „Tiesą sakant, žmonės nesutverti visą laiką tūnoti namuose, jų prigimtyje užkoduotas poreikis keliauti ir medžioti“, – tvirtina R. Bhagria. Anot R. Bhagrios, būtina aplankyti Egiptą, Naująją Zelandiją, Aliaską ir Indiją ir pridūrė, kad pinigai atriša rankas keliauti ir pažinti kitas kultūras, tobulėti ir dvasiškai augti.

Margaret Weiss norai žymiai paprastesni ir žemiškesni. Moteris teigia, kad „tiesiog privalu turėti asmeninį virėją ir namų tvarkytoją“. Štai taip. Anot M. Weiss, grįžti namo, kur laukia garuojanti tikro profesionalo paruošta sveika vakarienė, o namai tiesiog spindi – geriausia patirtis, kokią tik galima įsigyti už pinigus. „Nemanykite, kad čia tiesiog buities naštos prislėgtos moters kliedesiai – patikėkite, labai daug porų skirtingais keliais pasuka būtent dėl pykčių, susijusių su namų ruoša“, – sako ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)