„Atostogaujančių žmonių, atvažiavusių ilgesniam poilsiui, jau yra senokai. Jei jiems nepavyksta nueiti į paplūdimį dėl prastesnio oro, jie domisi pramogomis ir tuo, kur būtų galima dar nuvykti ir ką dar pamatyti“, – sako A. Slabusevičienė.

Pasak vieno iš Palangos viešbučių direktoriaus Alvydo Meškio, prastas oras lemia ir mažesnius turistų srautus pajūryje. „Oras prastesnis nei praėjusiais metais, tai ir birželis prastesnis. Klientų nėra tiek, kiek norėtume“, – sako jis.

A. Meškio teigimu, užsakymų liepos mėnesiui jo vadovaujamas viešbutis kol kas taip pat turi mažiau nei praeitą vasarą. „Ar tai lemia Ukrainos neramumai, susiję ir su Rusijos klientais, be abejo, sunku dar įvertinti. Manau, kad pagrindinis veiksnys Palangoje yra oras“, – svarsto A. Meškys.

Vienos iš kavinių vadybininkė Danguolė Tautkuvienė pripažįsta – kavinėms Palangoje sekasi liūdnai. „Šalta vasaros pradžia, jūroje dešimt laipsnių, tai ar galima maudytis? Dabar saulutė išlindo, galbūt pragiedrės, atšils ir pritrauks daugiau turistų. Šiandien visi liūdi“, – teigia D. Tautkuvienė. Kavinėse, anot jos, nėra apyvartos, justi nuostoliai, nes sezonui ruoštasi, žmonės įdarbinti, o darbo nėra.

Užuot lankęsi kavinėse, Palangos svečiai mieliau traukia į muziejus arba ieško kitokių pramogų. „Šeimos su vaikais eina į vaikų parką, žmonės jodinėja žirgais, važinėjasi dviračiais, lankosi Šventojoje – ten, kur arčiausia“, – sako Palangos turizmo informacijos centro vadybininkė A. Slaboševičienė. Tačiau apsistojusieji ilgesniam laikui renkasi keliones ir į Klaipėdą, Nidą, Kretingą.

Palangoje, pasak Palangos turizmo informacijos centro vadybininkės, kiekvieną dieną vyksta daug įvairių koncertų tiek klubuose, tiek atvirose erdvėse. „Kadangi Vasaros estrada yra rekonstruojama, renginiai vyksta „Palanga live“ ir „I love Palanga“ kultūrinėje erdvėje“, – teigia A. Slaboševičienė.

Ji tikina, kad bent jau Palangos turizmo centre lankytojų tikrai netrūksta, žmonės kreipiasi su įvairiausiais klausimais ir norais. Turizmo centras sulaukia daugiausiai turistų iš Lietuvos, Rusijos, Baltarusijos, Latvijos, Estijos, Lenkijos.

„Mes jau pradėjome organizuoti ekskursijas. Į pirmąją ekskursiją į Nidą jau esame pardavę visus bilietus, žmonės nori važiuoti, pamatyti, sužinoti, keliauti ir nesiskundžia blogu oru“, – sako A. Slaboševičienė.