Šiais metais laukia įdomus kalėdinis laikotarpis. Dirbantieji galės džiaugtis trimis laisvomis dienomis savaitės viduryje. Darbuotojai, pirmadienį ir penktadienį gavę atostogų, galės turėti visą laisvą savaitę.

Kaip karštą vasaros savaitgalį

„Per žiemos švenčių laikotarpį antplūdis būna kaip per karštą vasaros savaitgalį. Apgyvendinimo įstaigų nėra tiek daug, tai jos visos būna pilnos, gatvėse daug žmonių, parduotuvė taip pat prigrūsta“, - apie kalėdinį laikotarpį Neringoje pasakojo Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ direktorė Neringa Gecevičiūtė.

Pasak jos, šiemet taip pat laukiama ne ką mažiau poilsiautojų nei ankstesniais metais: „Be to, dienos iškrenta taip, kad galima pasidaryti netrumpas atostogas. Jau sulaukiame užklausų dėl nakvynės ar naujametinės programos“.

Vis dėlto N. Gecevičiūtė pripažino, kad kalėdiniu ir Naujų metų laikotarpiu dėl didelės paklausos poilsiautojams tenka už nakvynę susimokėti daugiau: „Kainos nėra tokios didelės, kaip vasarą piko metu, bet vis vien šiek tiek didesnės“.

Pasak pašnekovės, Nidoje per šventes poilsiautojai ieško ramybės. Kurortą sutikti naujus metus taip pat renkasi tie, kurie nemėgsta triukšmingai praleisti šios šventės.

Suguža ne tik lietuviai

Per kalėdinį ir Naujų metų laikotarpį daugiau tikisi užsidirbti ir Palangos verslininkai.

Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentės pavaduotojas ir viešbučio „Auska“ direktorius Vygintas Lekavičius teigė, kad aktyvesnė rezervacija šventiniam laikotarpiui jau prasidėjo.

„Įdomiausia tai, kad jau pernai pajutome, kad žmonės domisi ne tik Naujaisiais metais, bet ir Kūčiomis, Kalėdomis. Pernai turėjome nemažai žmonių. Galbūt keičiasi šiek tiek tradicijos ir anksčiau šios šventės buvo namuose, su šeima, o dabar gyventojai mielai važiuoja į Palangą. Kai paklausi kodėl, sako, kad jokio skirtumo prie kokio stalo sėdėti. Svarbu, kad šeima kartu“, - pasakojo viešbučio vadovas.

Apgyvendinimo įstaigos kambariais domisi ne tik Lietuvos gyventojai, bet ir rusai.

„Nežinau, ar galima kalėdinį laikotarpį vadinti visišku kurorto atsigavimu, bet šioks toks pagyvėjimas yra. Žinoma, toli dar šiam laikotarpiui iki vasaros sezono arba, pavyzdžiui, stintų šventės“, - kalbėjo verslininkas.

V. Lekavičius teigė, kad Palangos apgyvendinimo įstaigos kainos aktyvesniu kalėdiniu laikotarpiu neužsikelia: žiemos sezonu Palangos verslininkams reikalingas kiekvienas klientas, todėl stengiamasi situacijos neaštrinti ir siūlyti tokias pačias, nesezonui pritaikytas kainas.

„Kaip ten bebūtų, konkurencija yra nemaža. Tam sezonui (kalėdiniam, Naujų metų – DELFI) visi viešbučiai siūlo savo specialius paketus. Aišku, visi stengiasi svečią išlaikyti kuo ilgesniam laikotarpiui. Kelti kainas būtų neprotingiausia, ką galima padaryti“, - pridėjo jis.

Į Druskininkus ant slidžių

Pagyvėjimo per žiemos šventes tikisi ir Druskininkai. Kurorte įsikūrusios slidinėjimo arenos „Snow Arena“ plėtros ir paslaugų organizavimo vadovė Sigita Stasiukynienė pastebėjo, kad kasmet per šventes sulaukiama vis daugiau žmonių.

Norint pritraukti dar daugiau klientų organizuojamos specialios stovyklos, DJ'ų vakarai, programos vaikams.

„Vis dėlto pagrindinis klientų tikslas – slidinėti, bet šalia pasiūlome ir renginių“, - teigė ji.

S. Stasiukynienė pasakojo, kad šventiniu laikotarpiu daugiau klientų sulaukiama ne tik arenoje, bet ir visuose Druskininkuose. Gausiau atvyksta ir svečių iš Vokietijos, Rusijos, Lenkijos ar Latvijos.

„Tas pats jaučiama per Velykas, lapkričio pirmos šventę. Anksčiau buvo įprasta šventiniu laikotarpiu kažką namuose veikti, būti šeimos rate. Dabar gyventojai aktyviai leidžia laiką, pramogauja“, - pastebėjo pašnekovė.

Pritrūksta lovų

Birštone esančios sanatorijos „Tulpė“ direktorė Liucija Patinskienė džiaugėsi, kad Birštonas nėra toks sezoniškas kurortas kaip Palanga ar Nida. Tačiau didelis klientų aktyvumas per šventes kai kuriuos palieka ir be poilsio kurorte.

„Tiek Kalėdoms, tiek Naujiems metams yra pagyvėjusi rezervacija. Tik tai ne visus lūkesčius galime patenkinti, nes nuo Kalėdų atvyksta rusų klientai, su kuriais bendradarbiaujame per kelionių agentūras“, - kalbėjo ji.

Vis dėlto kol kas kalėdiniam laikotarpiui laisvų vietų sanatorijos atstovė teigė dar turinti. Pasak jos, Kalėdų ir Naujų metų laikotarpiu gali tekti pasamdyti ir daugiau darbuotojų. Jei sanatorijos neturi laisvų lovų, bet vis dar gali pasiūlyti procedūras, klientų prašoma nakvynę susirasti atskirai. Tačiau, pasak L. Patinskienės, kartais nakvynių Birštone poilsiautojams ir pritrūksta.

„Taip kad planuojame, kad ramybės, kaip specialistai, šiemet nelabai turėsime“, - apibendrino ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)