JT Pasaulio turizmo organizacijos studija rodo, jog pernai Prancūzijoje viešėjo 83 mln. žmonių – tai net daugiau už jos gyventojus, kurių yra 66 mln., rašo BBC.

Slidinėjimo stočių Alpėse ir Viduržemio jūros kurortų žavesys užtikrina, kad Prancūzija aukščiausią poziciją šiame sąraše išsaugo kiekvienais metais, kol sudarinėjama ši statistika.

Prancūzija pritraukė bent 16 mln. turistų daugiau už Jungtines Valstijas, likusias antroje vietoje. Dažniausiai lankomų šalių penketuką užbaigia Kinija, Ispanija ir Italija.

Nors atostogauti Prancūzijoje labai populiaru, prancūzams, regis, nesiseka įtikinti turistų išsiskirti su savo pinigais.

Turizmas sudaro 7 proc. šalies BVP – daugiau negu automobilių pramonė. Tačiau vidutinė suma, kurią Prancūzijoje palieka kiekvienas svečias, - 646 JAV dolerių (1679 Lt) – yra mažesnė už visas kitas pirmojo dešimtuko šalis, išskyrus Rusiją.

Jungtinėse Valstijose lankytojai išleidžia vidutiniškai 1 884 dolerius (4 898 Lt), Vokietijoje – 1 253 dolerius (3 257 Lt), Didžiojoje Britanijoje – 1 249 dolerius (3 247 Lt). Pietryčių Azijos Makao autonominėje teritorijoje, garsėjančioje lošimų namais, kiekvienas turistas palieka net 3 213 dolerių (8 353 Lt).

Net 83 proc. Prancūzijos lankytojų atvyksta iš kitų Europos šalių – tai gali paaiškinti, kodėl jie neišleidžia pernelyg daug pinigų. Daugelis turistų į Prancūziją atvažiuoja iš kaimyninių valstybių ir dažnai nusprendžia stovyklauti bei pirkti maistą iš parduotuvių, o ne pildyti viešbučių ir restoranų savininkų kišenes.

Prancūzijos sostinė vadinama „meilės miestu“, bet JT tyrimas rodo, kad tik 16,8 proc. Prancūzijos turistų apsilanko Paryžiuje.

Visai kitokia situacija Jungtinėse Valstijose. Čia tik 55 proc. užsienio turistų atvyksta per artimiausias šalies kaimynes – Kanadą ir Meksiką. Anot Jungtinių Valstijų Kelionių asociacijos, likusius 45 proc. sudaro ilgų nuotolių keliautojai, kuriems tenka 78 proc. visų šalyje paliekamų turistų pinigų – veikiausiai dėl to, kad jie Amerikoje vieši vidutiniškai 18 dienų.

Tuo tarpu „Mastercard“ apskaičiavo, kad šiuo metu daugiausia lankoma sostinė pasaulyje yra Bankokas. Tailando sostinė per metus sulaukia 15,98 mln. lankytojų, pagal šį rodiklį šiek tiek lenkdama Londoną.

2012 metais šie didmiesčiai buvo apsikeitę vietomis, bet Bankoko lankytojų skaičius smarkiai augo – veikiausiai dėl turistų iš Kinijos.

Tailando turizmo pareigūnai tokį Bankoko populiarumą sieja su filmu „Lost ir Thailand“, kuris praėjusiais metais Kinijoje aplenkė „Avatar“ („Įsikūnijimą) ir tapo pelningiausiu filmu. Šiame 2012 metų komedijos „Lost on Jurney“ tęsinyje pasakojama apie dviejų konkuruojančių verslininkų kelionę per Tailandą, kurios metu jie patiria virtinę nuotykių ir išbandymų.

ŠalisTuristų skaičius (mln. )
Prancūzija83
JAV67
Kinija57,7
Ispanija57,7
Italija46,4
Turkija35,7
Vokietija30,4
Jungtinė Karalystė29,3
Rusija25,7
Malaizija25

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)