Jai įteikta menininko Mindaugo Aučynos skulptūra, vaizduojanti gausybės ragą.

Metų ekologišku ūkiu pripažintas Adolfo Jasinevičiaus ekologinis juodųjų serbentų ūkis, o apdovanojimas už aktyvią visuomeninę veiklą atiteko ūkininkui dr. Česlovui Tallat-Kelpšai.

„Metų ūkininko“ apdovanojimą pelniusių ūkininkų gyvulių banda pastaraisiais metais išaugo taip, kad Stankevičiai ekologinio ūkio statusą turėjo išmainyti į gyvulių sotumą – savų laukų nebeužteko 800 galvijų bandai ekologiškai išmaitinti.

Stankevičių pieno ūkyje dirba 32 žmonės, veikia du gamybiniai kompleksai, 8 fermose auginama 800 karvių, kasdien primelžiama 10 tonų pieno, o metinė apyvarta 2012 m. sudarė 11,2 mln. Lt (su investicijomis, 2014 m. be investicijų apie 4,5 mln. Lt.).

Lietuviškos ūkininko svajonės – Biržų rajono laukuose klestinčio ūkio paveikslas sulipdytas per 17 metų. Galima sakyti, sulipdytas beveik tiesiogine prasme: pirmąjį kaimyno padovanotą nebevažiuojantį traktorių 1998 m. Stankevičiai surinko iš metalo laužo. Padegėlių šeima su mažais vaikais, kažkada rankomis sėjusi javus, dar šiandien atsimena nerimą imant pirmąją paskolą, kelis hektarus dovanotos žemės, ir 9 nuomotas telyčias, už kurių pieną nesumokėtų pinigų iš bendrovės jauni smulkūs ūkininkai reikalavo net su karstu.

800 ha gyvulininkystės ir 400 ha ploto ganyklų ūkis Biržų rajone suklestėjo po neįsivaizduojamų pastangų. Bet nuo nulio jį kūrė profesionalai – agronomė ir zootechnikas.

Metų ūkininkė Vaidutė Stankevičienė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)