400 gramų svėrusio pomidoro užteko visai prie pietų stalo susėdusiai šeimai paskanauti.

„Žmonės užaugina dar didesnius, bet man tokį išauginti pavyko pirmą kartą. Išvaizda gal ir nėra labai daili, pomidoras keistos formos, atrodo lyg sudarytas ir mažesnių pomidorų, bet skonis tikrai geras“, - pasakojo Sodininkų bendrijoje „Dobilas“ pomidorus ir kitas daržoves auginantis dzūkas.

Alytiškiui tokio dydžio pomidorą sunkiai pavyko nuskinti nuo šakelės. Vyras pasakojo, kad pomidorų daigų gavo iš sodininkyste užsiimančios bendradarbės. Pomidorų veislės pavadinimas – „Aurėja“.

Vyras teigė, kad ypatingos priežiūros pomidorams neskiria. Prižiūri, kaip išmano. Sausros metu gausiai laisto, nenaudoja jokių trąšų, nes nori valgyti ekologiškas daržoves.

Sodo teritorijoje alytiškis kartu su žmona augina ir daugiau daržovių, uogų. „Kai užsiaugini savo, tai bent žinai, ką valgai“, - įsitikinęs vyras.

Užaugus dideliam pomidorui, Valdą pagavo azartas išauginti dar didesnių. Dabar, eidamas į šiltnamį, vyriškis kviečiasi ir namiškius. Juokauja, kad jeigu užaugs dar didesnis gigantas, vienas parnešti nepajėgs.

Ir jūs užauginote išskirtinę daržovę ar augalą? Pasidalinkite nuotraukomis ir aprašymu el.paštu pilieciai@delfi.lt ir parodykite visiems, kokios gėrybės auga Jūsų darže!