Kainų komisijai patvirtinus siūlomas kainas, nuo liepos dujos gyventojams, naudojantiems jas maistui ruošti ir suvartojantiems per metus iki 500 kub. m., kainuos 0,64 euro už kubinį metrą. Dujomis šildantiems būstus ir suvartojantiems iki 20 tūkst. kub. m. - 0,39 euro už kubinį metrą, o daugiau vartojantiems gyventojams - 0,38 euro/kub. m.

Nuo 2014 metų antrojo pusmečio, kai buvo išsiderėta nuolaida 2013-2014 metų gamtinių dujų kainai, iki šių metų birželio pabaigos „Lietuvos dujų tiekimas“ gyventojams skelbia suteikęs nuolaidų iš viso už 11,75 mln. eurų.

Gamtinių dujų kainos 2017 m. antrąjį pusmetį, kaip numatoma, bus 17-28 proc. mažesnės nei buvo 2014 metų pradžioje. Bendrovės generalinis direktorius Mantas Mikalajūnas teigia, kad atsižvelgiant į dabartines kelerių metų kainų prognozes Europos dujų biržose, gamtinių dujų kainos ir Lietuvoje turėtų išsilaikyti gana stabilaus lygio.

„Lietuvos dujų tiekimas“ prognozuoja, kad šių metų antrąjį pusmetį gamtinės dujos išliks viena pigiausių kuro rūšių individualaus būsto šildymui. Bendrovė gamtines dujas tiekia apie 560 tūkst. šalies namų ūkių, iš kurių šildymui dujas naudoja beveik 94 tūkstančiai.

„Lietuvos dujų tiekimas“ priklauso „Lietuvos energijos“ įmonių grupei.