Keturi konservatoriai - Monika Navickienė, Ingrida Šimonytė, Gintarė Skaistė ir Rimantas Jonas Dagys - Seime užregistravo atitinkamą Piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams įstatymo projekto pataisą - dėl jos Seimas turi apsispręsti kitą savaitę.

„Panaikinus PVM lengvatą šildymui, daugeliui žmonių jis pabrangs, o nustačius, kad kompensacijos jiems už pabrangusią šilumą būtų skiriamos, kai išleis 10 proc. pajamų, o ne 15 proc., jas gautų daugiau žmonių“, - BNS sakė M.Navickienė.

Kompensacijos būtų skaičiuojamos, iš šeimos pajamų atėmus valstybės remiamas pajamas, kurios vienam asmeniui sudaro 102 eurus. Valdžia turi planų šį dydį didinti.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos skaičiavimais, jei kompensacijos riba būtų 15 proc., papildomai biudžete reikėtų rasti 14,3 mln. eurų, o kompensacijas gautų iki 200 tūkst. asmenų. Kartelę nuleidus iki 10 proc., biudžete papildomai tektų numatyti apie 21 mln. eurų, o išmokas gautų 257 tūkst. gyventojų.

Pirmąjį šių metų ketvirtį, ministerijos duomenimis, jas gavo apie 92 tūkst. žmonių, o išmokos siekė apie 17 mln. eurų.

Lengvatinis 9 proc. PVM tarifas šildymui nustos galioti birželio 1 dieną, tuomet jis sieks 21 proc.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)