Naujienų agentūra, remdamasi teisėsaugos pareigūnais, privačiais tyrėjais ir informuotais asmenimis, teigia, kad programišiai pastaruosius dvejus metus paslapčia bando įsiskverbti į Baltijos šalių elektros tinklus.

2015 metų pabaigoje programišiai vadinamosiomis DDoS atakomis, kai siunčiamas didžiulis duomenų srautas, bandė sutrikdyti Baltijos šalių elektros perdavimo tinklo veiklą, tačiau elektros tiekimas nebuvo nutrauktas.

Elektros perdavimo bendrovė „Litgrid“ galimų atakų BNS nekomentavo.

Elektros tinklai yra dažnas programišių atakų taikinys. Pernai JAV Vermonto valstijos komunalinės įstaigos sistemoje buvo aptikta su Rusijos programišių atakomis siejama programa - ji nesutrikdė veiklos, tačiau įtariama, kad ji buvo skirta sutrikdyti elektros tiekimą.

2015 metų gruodį didelė dalis Vakarų Ukrainos liko be elektros per incidentą, kurio priežastis, pasak tyrėjų, buvo kibernetinė ataka. Dėl jo buvo apkaltinti Rusijoje veikiantys programišiai, nors Maskva tokius pareiškimus neigė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)