Brent“ rūšies naftos ateities sandorių kaina ūgtelėjo 0,47 proc., iki 55,34 JAV dolerio už barelį.

JAV „West Texas Intermediate“ naftos ateities sandorių kaina penktadienį, palyginti su ketvirtadienio vakarine prekyba, kilstelėjo 0,46 proc., iki 52,85 dolerio už barelį.

Naftos kainas palaiko nusilpęs doleris, kurio kursas penktadienio prekyboje nutolo nuo septynių savaičių maksimumo. Tolesnį naftos kainų augimą stabdo abejonės dėl Naftą eksportuojančių šalių organizacijai (OPEC) nepriklausančių valstybių įsipareigojimo laikytis susitarimo dėl gavybos mažinimo sąlygų.

OPEC narės ir klubui nepriklausančios valstybės, kaip jau skelbta, pernai lapkritį susitarė sumažinti gavybos apimtis apie 1,8 mln. barelių per parą pirmąjį 2017 metų pusmetį, taip siekdamos susigrąžinti pusiausvyrą pasaulio rinkoje. Rusija pagal susitarimą su OPEC įsipareigojo sumažinti gavybos apimtis 300 tūkst. barelių per parą.

Rusijos naftos gavyba 2017 m. vasarį išliko ties vasario mėnesio lygiu, 11,11 mln. barelių per parą, rodo Energetikos ministerijos statistika. Tačiau, nepaisant JAV atsargų augimo ir silpno Rusijos įsipareigojimų vykdymo, OPEC šalys vasarį jau pasiekė 94 proc. savo tikslų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)