Pasak tokio vertinimo, naftos perdirbimas "nelauktai buvo nutrauktas" dėl daugelio priežasčių - nuo miško gaisrų Kanadoje iki Nigerijoje užpultų naftotiekių. Savo ruožtu paklausa išlieka stabili ir netgi auga. Pasak banko analitikų, iš viso šiemet rodiklis pakilo 1,4 mln. barelių per parą. Anksčiau buvo teigiama, kad paklausa augs 1,2 mln. barelių per parą.

Tiesa, analizėje kalbama, kad šiemet naftos deficitas visame pasaulyje sieks tik maždaug 400 tūkst. barelių per parą. Anksčiau buvo prognozuojama, kad rodiklis sudarys 900 tūkst. barelių, tačiau "Goldman Sachs" ekspertai kiek pakoregavo savo ataskaitą, atsižvelgdami į aukštesnes nei tikėtasi gavybos apimtis JAV, Šiaurės jūroje, Irake bei Irane.

Rusijos finansų ministerija taip pat skelbia savo prognozes

Rusijos finansų ministras Antonas Siluanovas antradienį pateikė savo prognozę dėl naftos kainos pokyčių 2016-aisiais. Pasak jo, vidutinė kaina sieks 40 JAV dolerių už barelį. Tokią nuomonę ministras išsakė televizijos kanalui "Rossija 24".

"Turime būti pasirengę bet kaip kisiančioms naftos kainoms, tačiau, mūsų vertinimais, ateinančiais metais rodiklis sieks maždaug 40 JAV dolerių už barelį, - sakė pareigūnas. - Ties 40 JAV dolerių už barelį mums aišku, kaip veikti toliau".

Anot A. Siluanovo, Rusijos finansų ministerija jau parengė priemonių, kurios būtų taikomos tokioje situacijoje: darbas pajamų srityje, privatizacija, biudžeto išlaidų dalies konsolidacija.

"Žiūrėsime, o reaguosime jau ateinančių metų pradžioje", - nurodė ministerijos vadovas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)