Tuo tikslu jis užregistravo Energetikos ir Šilumos ūkio įstatymų pataisas.

"Šiais projektais siekiu panaikinti galimybę privatizuoti arba išnuomoti valstybei arba savivaldybei priklausančius šilumos bei energetikos ūkius. Dabartinė situacija rodo, kad dažnai savivaldybėse, kuriose šilumos tinklai išnuomoti, vartotojams paslaugas teikia aukštesnėmis kainomis nei vietovėse, kuriose šilumos tinklus valdo pačios savivaldybės. Taip yra dėl to, kad verslo pagrindinis tikslas - pelnas, o savivaldybė turi siekti, kad žmonės gautų mažesnes sąskaitas už šildymą", - sako Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas Kęstutis Daukšys.

Energetikos įstatymo pakeitimo projekte siūloma nustatyti, kad nuosavybės teise valstybei ar savivaldybei priklausančios energetikos įmonės negali būti privatizuojamos arba perduodamos valdyti koncesijos pagrindais arba išnuomojamos.

Lydinčiajame Šilumos ūkio įstatymo pakeitimo projekte siūloma nustatyti, kad licencijos šilumos tiekimo veiklai išduodamos tik tiems asmenims, kurie turi šilumos perdavimo tinklus nuosavybės teise. Taip pat siūloma nustatyti, kad šilumos ūkis ar jo valdymas negali būti perduodamas koncesijos pagrindais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)