Kaip rašoma užsienio investicijų plėtros agentūros „Investuok Lietuvoje“ pranešime spaudai, Artimiausiu metu „CSUB LT“ planuojama sukurti 50 naujų darbo vietų inžinieriams, suvirintojams ir kitų sričių specialistams. Kompanija Lietuvoje taip pat svarsto plėtros planus.

„CSUB“, priklausanti „Composites Energy Solutions“ koncernui, specializuojasi naftos ir dujų įrangos gamyboje bei šios srities technologijų vystyme. Tarp kompanijos klientų – tokie milžinai kaip „British Petroleum“, „Statoil“ bei Prancūzijos „Total“.

Pasak pranešimo, planuojama, kad Klaipėdos uosto teritorijoje įsikūręs padalinys gamins stiklo pluošto kevalus, kuriais uždengiami jūroje esančių naftos gręžinių vamzdynai. Iki šiol tokie stiklo pluošto kevalai buvo gaminami Norvegijoje.

„CSUB“ valdybos pirmininko Karlo Tore Pedersono teigimu, kompanija susidomėjo Lietuva pamačius talentingus lietuvius Norvegijoje. Prieš daugiau nei dešimtmetį keletas lietuvių pradėjo dirbti įmonės padalinyje Norvegijoje.

„Buvome jais labai patenkinti, todėl pradėjome bendradarbiauti su lietuviais, norėdami pritraukti daugiau darbuotojų iš Lietuvos. Jų darbo kokybė paskatino pažiūrėti į Lietuvą atidžiau. Pamatėme, kad tai – šalis, kuri yra kultūriškai ir geografiškai artima Norvegijai, – pasakoja K. T. Pedersonas. – Be to, Lietuva gali pasiūlyti neužšąlantį uostą, kuris mums labai svarbus, nes visą produkciją gabename laivais.“

Pasak Ūkio ministro Evaldo Gusto, „CSUB“ žingsnis į Lietuvą – ne tik komplimentas mūsų šaliai, bet ir didelė galimybė.

„Ši kompanija išskirtinai daug dėmesio skiria mokslo ir tyrimų veiklai naftos ir dujų gavybos srityje, čia dirbantys lietuviai gali pasisemti tiek skandinaviškos darbo kultūros, tiek naujų kompetencijų, - pranešime spaudai teigia E. Gustas.

Nuo 2003 m. mokslinei ir tyrimų veiklai „CSUB“ skyrė jau daugiau nei 3 mln. eurų. Iki šiol visa tyrimų veikla buvo atliekama Norvegijoje, tačiau tikimasi, kad bendradarbiavimas su šalies aukštosiomis mokyklomis taps akstinu plėsti tyrimus ir Lietuvoje.

Užsienio investicijų plėtros agentūros „Investuok Lietuvoje“ generalinio direktoriaus Manto Katino teigimu, kartu su investicijomis iš Šiaurės šalių į Lietuvą žengia ir socialiai atsakinga darbo kultūra: „Įsteigus padalinį Lietuvoje, dalis iki šiol kompanijos padaliniuose Norvegijoje dirbusių lietuvių grįžo į Lietuvą, darbą čia renkasi kelios tos pačios šeimos kartos – tėvai ir vaikai.“

2015 m. „Investuok Lietuvoje“ jau pritraukė 13 užsienio investicijų projektų, kurie visi kartu sukurs 1,5 tūkst. naujų darbo vietų. Trečdalis 2015 m. pritrauktų kompanijų Lietuvoje planuoja vykdyti gamybą. 6 iš 13 projektų įsikūrė už Vilniaus ribų.

2003 m. įkurta CSUB šiandien yra viena iš stambiausių naftos ir dujų technologijų kompanijų Norvegijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (95)