Kainų komisija dėl naujų elektros tarifų spręs antradienį. Lapkričio pabaigoje komisija jau buvo patvirtinusi vidutiniškai 1,2 cento mažesnius tarifus kitų metų pirmajam pusmečiui.

„Lesto“ nurodė, kad nesutinka su praėjusio penktadienio komisijos sprendimais dėl sąnaudų, tačiau pateikė perskaičiuotus tarifus.

Dokumentuose nurodoma, kad standartinis vienos laiko zonos elektros tarifas gyventojams sieks 44,5 cento už kilovatvalandę - 2,9 cento mažiau nei šiemet ir 1,8 cento mažiau nei nustatyta iki sąnaudų perskaičiavimo.

Elektrinių viryklių naudotojams tarifas sieks 43,9 cento - atitinkamai 1,7 cento ir 0,8 cento mažiau.

Dviejų laiko zonų dienos tarifas sieks 48,7 cento - atitinkamai 2,6 cento ir 1,9 cento mažiau, o nakties tarifas sieks 34,9 cento - atitinkamai 3,5 cento ir 1,4 cento mažiau. Elektrinių viryklių naudotojams dieninis tarifas sieks 48 centus (2,3 cento ir 1,7 cento mažiau), naktinis - 34,5 cento ( 3,8 cento ir 1,9 cento mažiau).

Kainų komisija praėjusią savaitę nusprendė, kad „Lesto“ 2011-2013 metais turėjo apie 60 mln. litų nepagrįstų sąnaudų, kurios negalėjo būti įskaičiuotos į elektros tarifą. Iš pradžių komisija suskaičiavo apie 109 mln. litų tokių sąnaudų, tačiau atsižvelgusi į „Lesto“ komentarus, kai kurias jų pripažino tinkamomis, o dėl keliasdešimties milijonų tinkamumo apsispręs iki kitų metų kovo pabaigos.

Paskutinį kartą elektros kaina keitėsi šiemet sausį. Tuomet ji pigo vidutiniškai 2-3 cento.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (211)