„Gazprom“ paskaičiavimais, padidinti dujų tiekimą į šią šalį realu 2016 metų pradžioje. Papildomo tiekimo būtinybė susijusi su išaugusiu dujų vartojimu Turkijoje, ypač žiemos laikotarpiu.

„Mes pasirengę priimti dujas jau 2015 metų pradžioje“, – sakė ministras.

Savo ruožtu, Rusijos energetikos ministras Aleksandras Novakas pareiškė, kad norint įgyvendinti planus padidinti dujų tiekimą į Turkiją, būtinos papildomos investicijos, kurių ekonominį pagrįstumą dar reikės įvertinti. Šiuo metu „Gazprom“ ir Turkijos „Botas“ nagrinėja techninius ir ekonominius parametrus.

Be to, skelbiama, kad Turkijos privačios bendrovės yra pasirengusios eksploatuoti anglies telkinius Rusijoje. Konkretūs projektai, kuriuose galėtų dalyvauti Turkijos bendrovės, neįvardijami.

„Gazprom“ spalio pradžioje skelbė, kad Rusija ir Turkija susitarė artimiausiu metu maksimaliai apkrauti dujotiekį „Žydrasis srautas“ ir padidinti jo galingumą nuo 16 iki 19 mlrd. kubinių metrų per metus. Kaip yra anksčiau prognozavo T. Yildizas, Rusijos dujų dalis Turkijos rinkoje 2014 metais gali išaugti nuo 43 iki 46 procentų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)