Dienraščio žiniomis, mūsų šalies Vyriausybės atstovai praėjusį mėnesį susitiko su Rusijos pareigūnais, kuriems buvo išsakyta mintis darkart tartis dėl „Družba” remonto.

Derybininkų grupė, vadovaujama ūkio viceministro Daumanto Lapinsko, Rusijos pusei pasiūlė apsvarstyti įvairius naftotiekio remonto darbų finansavimo variantus.

Tačiau Rusijos derybininkai iškart nusipurtė tokios idėjos. Vilniuje vykusio susitikimo metu rusai paprasčiausiai informavo, kad naftotiekis Unečia–Polockas yra riboto laidumo. Neva būtent dėl to atmetamos techninės galimybės remontuoti naftotiekį „Družba”.

Naftotiekis svarbus naftos perdirbimo įmonei „Orlen Lietuva”. Ji dabar priversta žaliavą atsigabenti tanklaiviais per Būtingę, o tai gerokai brangiau negu gauti vamzdynais per Baltarusiją. Naftos tiekimas naftotiekiu Mažeikių naftos perdirbimo gamyklai buvo nutrauktas 2006 metų liepą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją