Tarp sulaikytųjų yra dispečerė stažuotoja Svetlana Krivsun ir jos tiesioginis viršininkas Aleksandras Kruglovas, kuris buvo atsakingas už oro eismą katastrofos metu, taip pat oro uosto skrydžių vadovas Romanas Dunajevas bei oro uosto tarnybos vyresnysis inžinierius Vladimiras Ledenevas, kuris buvo atsakingas už sniego valymą, ketvirtadienį pranešė Federalinis tyrimų komitetas.

„Tyrimas leidžia manyti, jog šie darbuotojai neužtikrino, kad būtų laikomasi skrydžių saugumo ir antžeminių darbų vykdymo reikalavimų, dėl ko įvyko tragedija“, - sakoma Federalinio tyrimų komiteto paskelbtame pareiškime.

„Jie sulaikyti kaip įtariamieji“, - priduriama jame.

Ilgamečio prancūzų naftos milžinės „Total“ vadovo Ch.de Margerie lėktuvas sudužo pirmadienį prieš pat vidurnaktį, ruošdamasis išskristi į Paryžių.

Kildamas jis kliudė važiuojančią sniego valymo mašiną, užsiliepsnojo ir nukrito ant kilimo ir tūpimo tako. Žuvo visi keturi lėktuve buvę žmonės.
Iš karto po nelaimės sulaikytas katastrofą sukėlęs sniego valomosios mašinos vairuotojas Vladimiras Martynenkovas sakė įvažiavęs į kilimo ir nusileidimo taką, kai prarado orientaciją.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)