Andrius Kubilius ir Dainius Kreivys prašo panaikinti Energetikos ministerijos pernai rugsėjo 20 dieną priimtą sprendimą, kuriuo atsisakyta pateikti jų prašomą informaciją.

Vilniaus apygardos administracinis teismas trečiadienį pradėjo nagrinėti skundą ir sprendimą skelbs spalio 21 dieną, pranešė VVAT.

Anot konservatorių, žiniasklaidoje pasirodžius informacijai, kad Vyriausybė derybose su „Gazprom“ gali atsisakyti Rusijos koncernui pareikšto apie 4,5 mlrd. litų vertės ieškinio Stokholmo arbitraže, premjero Algirdo Butkevičiaus buvo paprašyta pateikti atsakymų „Gazprom“ kopijas Seimui, taip pat rugsėjo 6 dienos susitikimo su „Gazprom“ vadovu Aleksejumi Mileriu atmintinę.

VAAT pernai spalį atsisakius nagrinėti parlamentarų skundą, lapkričio pabaigoje Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) nutarė, kad A. Kubiliaus ir D. Kreivio skundas turi būti nagrinėjamas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)