Jo teigimu, L. Lubienė trečiadienį ketina atsiimti priešieškinio reikalavimus Rimanto Rėklaičio, Arūno Laurinaičio, Algirdo Inavausko, Armanto Gintauto, Fausto Kriaučionio atžvilgiu.

Šis L. Lubienės priešieškinys buvo atsakas į 13 smulkiųjų akcininkų ieškinį jos atžvilgiu. L. Lubienė iš smulkiųjų akcininkų reikalavo priteisti 0,5 mlrd. Lt.

„Ieškinio suma nesikeičia, tik atsisakoma reikalavimų dalies akcininkų atžvilgiu“, - DELFI sakė G. Balčiūnas.

Šie smulkieji akcininkai savo ruožtu, pasak advokato, ketina pasitraukti iš smulkiųjų akcininkų ieškinio L. Lubienei.

Susivieniję smulkieji akcininkai vasarą pateikė šimtų milijonų vertės ieškinį L. Lubienei dėl akcininkų sutarties nutraukimo pripažinimo neteisėtu ir nuostolių priteisimo.

A. Laurinaitis DELFI sakė dar nežinantis, kad advokatai sutarė su L. Lubiene.

„Šiais klausimais rūpinasi advokatai, todėl to negalėčiau nei patvirtinti, nei paneigti. Šiandien planuoju susitikti su advokatais, galbūt iš jų išgirsiu tai, ką sakote“, - komentavo jis.

DELFI žiniomis, jeigu minėti akcininkai pasitrauks iš ieškinio L. Lubienei, teisme bylinėtis liks ilgametis Bronislovo Lubio bendražygis Jonas Sirvydis, B. Lubio dukra Jūratė Žadeikienė ir jos sūnus Adomas bei dar keturi smulkieji akcininkai.

Profsąjunga skundžiasi susidorojimu

Trečiadienį „Achemos grupės“ profesinė sąjunga išplatino pranešimą, kuriame piktinasi naujojo koncerno vadovo Rimvydo Vaštako elgesiu.

„Tik pradėjęs dirbti naujasis bendrovės vadovas nuo pareigų nušalino profsąjungos pirmininką, pavaduotoją ir komiteto narius bei kelis kitus vadovaujančius darbuotojus ir pradėjo jų veiklos tyrimus“, - rašoma pranešime.

Iš nušalintų darbuotojų, profsąjungos aktyvistų esą buvo atimtos darbo priemonės ir uždrausta naudotis kabinetais, į kuriuos patekti neleidžia saugos tarnybos darbuotojai.

Profesinei sąjungai  nerimą kelia faktas, kad be atrankos pirmąją savo darbo dieną naujasis Koncerno vadovas personalo ir administravimo direktoriumi paskyrė Gintautą Kanapecką.

„Minėtas asmuo dar šių metų pavasarį buvo priverstas trauktis iš Generalinės prokuratūros kanclerio pareigų dėl to, kad darbo vietoje pasirodė neblaivus. Už tai G. Kanapeckui trejus metus uždrausta dirbti valstybės tarnyboje. Profesinės sąjungos manymu, tokie žmonės neturi būti priimami į koncerną spręsti personalo klausimų“, - rašoma profsąjungos pranešime.

„Naujojo vadovo susitikime su darbuotojais dalyvavusi pagrindinė koncerno akcininkė L. Lubienė darbuotojams išsakė labai aiškią žinią: tie, kurie bendradarbiaus, nebus šantažuojami, persekiojami, jiems nebus taikomos represijos, o kiti darbuotojai bus atleisti. Keistai nuskambėjo ir perspėjimas, kad akcininkų ginčai užtruks dar ilgai“, - tvirtina profsąjunga.

Koncerno „Achemos grupė“ vadovybė DELFI atsiųstame komentare sako mananti, kad buvę įmonės vadovai susibūrė į profsąjungą norėdami sutrukdyti koncerno pertvarkymą ir keleto darbuotojų veiklos tyrimą.

Generalinis direktorius R. Vaštakas esą oficialiai kreipėsi į profsąjungos atstovais prisistačiusius buvusius įmonės vadovus ir paprašė pateikti profsąjungos steigimo dokumentus bei narių sąrašą, tačiau prašomos informacijos negavo.

„Darbuotojams, kurių veiklai tirti yra sudarytos darbo grupės, mokamas atlyginimas. Vadovai garantuoja, kad vyksta ir vyks normalus koncerno darbas, vadovaujantis galiojančiais teisės aktais. Vadovybė netoleruos buvusių darbuotojų veiklos dangstymo prisidengiant profsąjungų teisėmis. Dėl Gintauto Kanapecko norime patikslinti, kad iš valstybinės tarnybos jis atleistas jam asmeniškai prašant“, - rašoma atsakyme DELFI.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)