Paprašyta pakomentuoti žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją apie neva iš projekto pasitraukusią "ExxonMobile", V. Rusakova atsakė apie tai negirdėjusi. Pareigūnė pridūrė, kad planuoja susitikti su JAV įmonės valdyba.

V. Rusakova teigia, kad "Rosneft" ir toliau laikysis savo planų galutinį sprendimą dėl investicijų į projektą priimti 2015 metų pabaigoje. Eksploatuoti pradėti gamyklą ketinama 2018-2019 metais, o Nepriklausomų valstybių sandraugos (NVS) šalims dujas tiekti pradėti 2020 metais.

Keliuose dirbamuose telkiniuose Sachaline gamyklos projektui priklauso ir ketinama joje perdirbti 0,5 trln. kub. metrų dujų.

"ExxonMobile" Rusijoje rengia stambius, JAV ir Maskvos kartu vykdomus projektus, kurių metu dirbama pradedant tiekti dujas iš dar neeksploatuojamų telkinių. Susitarimą dėl tolimesnių savo veiksmų statant Tolimuosiuose Rytuose SGD gamyklas "ExxonMobile" ir "Rosneft" pasirašė dar birželį.

Taip pat dar rugpjūčio pradžioje "Rosneft" ir "ExxonMobile" pradėjo darbus telkinyje Karos jūroje, Arkties vandenyne. Jau rugsėjo 19 d. buvo pranešta apie veiksmų stabdymą dėl Vakarų sankcijų Rusijos atžvilgiu. Kiek vėliau JAV įmonė patikslino, kad Jungtinių Valstijų valdžia leido atidėti išėjimą iš projekto - per greit baigiant darbus gali kilti ekologinė grėsmė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)