Praėjusį trečiadienį graikų kruizinis laineris „Ocean Majesty“, išnuomotas Bremene įsikūrusios vokiečių turizmo agentūros „Hansa Touristik“, visą dieną išbuvo Jaltos uoste. Dauguma turistų išvyko pasivaikščioti po miestą ar važinėjosi po visą Krymą. Beveik visi lainerio turistai yra Vokietijos piliečiai.

Kaip yra žinoma, po to, kai Krymas ir Sevastopolis buvo prijungti prie Rusijos Federacijos, Vakarų šalys įvedė sankcijas prieš Rusiją ir atskirai prieš visas neteisėtai prijungtas teritorijas, uždrausdamos savo laivams įplaukti į pusiasalio uostus. Visos šalys buvo įspėtos, kad priešingu atveju bus įtraukiamos į juodąjį sąrašą ir sulaikomos kitame uoste.

Neaišku, kodėl bendrovė „Hansa Touristik“ ignoravo sankcijas, pažymi NDR.

Laivo „Ocean Majesty“ kruizas Juodąja ir Viduržemio jūra baigiasi antradienį. Po to laivas turėtų vykti į Veneciją.

Nuo to laiko, kai Krymas tapo Rusijos dalimi, netyla kalbos apie pusiasalio turistinį potencialą. Nors Krymo vadovybė tvirtino, kad per šiltuosius mėnesius priims 8 mln. turistų (vėliau lūkesčiai sumažėjo iki 3 mln.), dabartiniai skaičiai rodo, kad šios viltys žlugo, ir sezonas buvo itin nepelningas. 

Buvo bandoma gelbėti padėtį, pasitelkus Rusijos valstybines korporacijas ir didžiausias bendroves, kurioms buvo siūloma apmokėti savo darbuotojų poilsį Kryme.

Beje, neetatinis Rustamo Temirgalijevo, einančio Krymo vadovo pareigas, patarėjas buvo atleistas iš pareigų be kita ko dar ir dėl to, kad pripažino Kryme egzistuojant problemas su turistų srautais.

Poilsiautojų trūkumo Kryme tema rugpjūčio mėnesį pajuokavo JAV Valstybės departamento atstovė spaudai Marie Harf.

Tuo metu pusiasalyje vyko Rusijos Federacijos prezidento susitikimas su Valstybės Dūmos deputatais ir federaliniais ministrais. „Kaip girdėjau, jis (Vladimiras Putinas) yra vienintelis turistas, kuris iš tiesų ten nuvyko vasarą“, – pareiškė M. Harf.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (247)