Toks sprendimas sulaukė prekiautojų ir pirkėjų nepasitenkinimo. Klaipėdos rajono savivaldybė bando išspręsti kilusias problemas, bet turgaus uždarymas neatšaukiamas.

Kaip rašoma savivaldybės pranešime spaudai, „Tilžės turgus“ vadovas Ramūnas Petraitis teigė, kad pernai bendrovė žiemos sezono metu dirbo nuostolingai, todėl buvo nuspręstą priimti pelningesnį sprendimą – turgų tiesiog kuriam laikui uždaryti.

„Teritoriją reikia prižiūrėti, valyti, tvarkyti, rūpintis tualetų švara. Aukšti yra Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos reikalavimai, kuriuos turi atitikti turgavietė – už tai yra atsakinga tik bendrovė „Tilžės turgus“. Nors šalia veiklą vykdo ir bendrovė „Dituvos Blusų turgus“, tačiau pastarieji neprisideda prie bendrų problemų sprendimo“, – sakė R. Petraitis.

Nepatenkinti sprendimu į Klaipėdos rajono savivaldybę kreipėsi Dituvos turgaus prekiautojai ir pirkėjai. 

Jie savivaldybės prašo spręsti kilusią situaciją, atsižvelgiant į prekiautojų ir pirkėjų interesus. Pradžioje bendrovė „Tilžės turgus“ skelbė, kad turgavietė bus uždaryta net pusmečiui: duris užvertų jau spalio 1-ąją, o vėl prekiauti pradėtų tik balandžio 1 d.

Pasak savivaldybės, nuspręsta, kad kol kas Dituvos turgus veiks iki lapkričio 1 d. Nutarta artimiausiu metu surengti pasitarimą, kuriame dalyvautų Savivaldybės administracijos specialistai, „Tilžės turgaus“, „Dituvos Blusų turgaus“, prekiautojų ir pirkėjų atstovai.

Pasak pranešimo, „Tilžės turgus“ atstovas tikino, kad būtų galima svarstyti kitokį sprendimą, jeigu „Dituvos Blusų turgaus“ vadovai įsipareigotų bendrai pasidalyti teritorijos tvarkymo ir priežiūros kaštais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)