Apie tai praneša LNK „Žinios“.

Lietuvos žydų bendruomenė pasipiktino tokiais agentūros veiksmais, įžvelgė provokaciją ir siūlo akibrokštu susidomėti Valstybės saugumo departamentą.

Izraelio gyventojas planavo viešėti Vilniuje rugpjūčio viduryje ir ėmėsi ieškoti būsto Vilniaus senamiestyje. Tuomet jis ir aptiko nedraugišką žydams įrašą bendrovės „Facebook paskyroje“. Ten anglų kalba buvo skelbiama: „ „Vilnius apartment“ su pasididžiavimu praneša, kad priėmė sprendimą neteikti paslaugų Izraelio gyventojams dėl atakų, kurių buvo imtasi prieš Palestinos gyventojus.“

Įsižeidęs izraelietis ne tik atšaukė savo kelionės planus, bet ir kreipėsi į Turizmo departamentą, Latvijos ambasadą Izraelyje, Europos komisijos nepriklausomų ekspertų nediskriminavimo srityje tinklui. Taip pat kreipėsi į Vartotojų teisių apsaugos tarnybą, o ši skundą persiuntė Lygių galimybių kontrolieriaus įstaigai.

Šios įstaigos atstovas Valdas Dambrava LNK „Žinioms“ paaiškino, kad įstatymas draudžia diskriminuoti žmones dėl jų tautybės, kilmės, kalbos, religijos ir kt. Jis sakė, kad daug kas priklausys nuo NT bendrovės reakcijos, ar jie greitai išims tokį pranešimą, nebetaikys diskriminacinių ribojimų ir pan. „jeigu ne - yra sankcijų krepšelis. Galimas įspėjimas, reikalavimas nutraukti diskriminavimą. Galimas ir baudos atvejis“, - sakė jis.

Tačiau žinia apie tai papiktino Lietuvos žydų bendruomenę. Jos atstovė Faina Kukliansky LNK „Žinioms“ sakė, kad žydų bendruomenė remia Izraelį ir smerkia nuolat šalies teritoriją apšaudančią teroristinę organizaciją „Hamas“, kuri, anot jos, kenkia ne tik žydams, bet ir saviems žmonėms - palestiniečiams. F. Kukliansky sukėlė įtarimų, ar neslypi kas nors daugiau už NT bendrovės skelbimo: „Ar tos patalpos apskritai priklauso lietuviams? Ar tos patalpos nėra kokių nors islamiškų grupuočių veiklos pradžia, kuria turėtų susidomėti Lietuvos tarnybos.“

NT bendrovė, pradėjus domėtis šiuo atveju, ištrynė savo pranešimą socialiniame tinkle. Jos atstovas su nelietuvišku akcentu trumpai tepasakė, kad „nėra daug ką kalbėti“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (645)