Pieno milteliuose skelbia aptikę bakterijų

Tarnybos pranešime rašoma, kad viename iš Pskovo srityje esančių laikinojo saugojimo sandėlių buvo paimti pieno miltelių pavyzdžiai. Produkcija buvo įvežta iš Latvijos. Iš viso 20 tonų.

Pasak tarnybos, produkcijoje buvo aptiktas didelis kiekis bakterijų. Nurodyta krovinį sunaikinti, tiesa, nepranešama, ar bus imtasi kokių nors papildomų veiksmų prieš Latvijos gamintojus.

DELFI.lv praneša, kad skelbiama, jog tarnybų darbuotojai viename iš laikinojo saugojimo sandėlių Pskovo srityje paėmė produkcijos „Sausas pienas“ pavyzdžių. Taip pasielgta, Rusijos federalinei veterinarijos ir fitosanitarijos priežiūros tarnybai įvedus sugriežtintą laboratorinę kontrolę.

Pavyzdžius laboratoriniams tyrimams nusiuntė į Federalinę valstybinę biudžetinę įstaigą „Tverskaja MVL“.

Specialistai nustatė, kad produkcija neatitinka reikalavimo „Dėl pieno ir pieno produkcijos saugumo“ dėl bendro mezofilinių aerobinių ir fakultatyvinių anaerobinių mikroorganizmų skaičiaus.

Informacija apie tyrimo rezultatus skubiai nusiųsta į Rusijos Federacijos Veterinarijos valdybą, kur buvo nusiųstas krovinys, siekiant imtis priemonių dėl nesaugaus krovinio.

Bendro mezofilinių aerobinių ir fakultatyvinių anaerobinių mikroorganizmų skaičiaus rodiklis charakterizuoja sanitarinius higienos pieno produkcijos gamybos ir saugojimo režimus. Produktų, kuriuose yra didelis kiekis bakterijų, netgi nepatogeninių ir nekeičiančių jų organoleptinių ypatybių, negalima laikyti visaverčiais.

Didelis kiekis gyvybingų bakterinių ląstelių maisto produktuose (išskyrus tuos, kurių gamybai naudojamas raugas) liudija arba apie nepakankamą terminį sūrio apdorojimą, arba apie prastą įrenginių plovimą, arba apie netinkamas produkto laikymo sąlygas.

Šprotuose - „mikrobiologiniai trūkumai“

Taip pat ketvirtadienį dėl "mikrobiologinių trūkumų" sulaikyta ir 15,5 tonų svorio konservuotų šprotų siunta, be to neleista į Rusiją importuoti ir 55,5 tonų svorio žuvies krovinio iš Latvijos ir Islandijos.

Žiniasklaida praneša ir apie grūdų krovinį iš Belgijos, sulaikytą Estijos-Rusijos pasienyje.

Šią savaitę Maskva jau užblokavo nemažai augalinės kilmės produktų iš įvairių Europos šalių. Ekspertai mano, kad taip gali būti reaguojama į naują Europos Sąjungos (ES) priimtų sankcijų paketą.

DELFI skelbė, jog Rusijos federalinė veterinarijos ir fitosanitarijos priežiūros tarnyba "Rosselchoznadzor" nuo šių metų rugpjūčio 1 dienos draudžia įvežti beveik visas daržoves ir vaisius iš Lenkijos.

 Iki šios savaitės pabaigos galimi apribojimai įvežti vaisius į Rusiją ir iš visos Europos Sąjungos.

Iki šiol Lenkija buvo pati didžiausia ES eksportuotoja į Rusiją. Iš viso vaisių ir daržovių iš Lenkijos į Rusiją per metus įvežama už milijardą eurų (3,45 mlrd. Lt). Po Lenkijos rikiuojasi tokios šalys kaip OlandijaBelgija.

Rusijos importo struktūroje 20 proc. visų įrengimų, 14 proc. transporto priemonių ir 10 proc. maisto ir žemės ūkio produktų sudaro prekės iš ES.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (786)