Taip ketvirtadienį paskelbė uostamiesčio politikai, tilto remontui nusprendę papildomai šiais metais skirti beveik 7,5 mln. litų.

Remontą suskubta pabaigti, nes kol uždarytas eismas Pilies tiltu, vairuotojai pervažiuoti Klaipėdą skiriančią Danės upę gali vieninteliu tiltu – vadinamuoju Mokyklos gatvės viaduku. Todėl ypač piko valandomis prie jo nusidriekia didelės automobilių spūstys.

Pilies tiltą remontuojantys rangovai miesto valdžią jau seniau patikino, kad jie visus darbus spėtų baigti ir šiemet, tačiau svarbu išspręsti jų finansavimo klausimą.

Per pusę metų į Klaipėdos miesto biudžetą pavyko surinkti daugiau pajamų nei planuota, todėl atsirado galimybė skirti papildomą finansavimą Pilies tilto remontui.

Per pirmuosius šešis mėnesius į Klaipėdos savivaldybės iždą surinkta 6,6 mln. litų daugiai nei planuota. Daugiau surinkta gyventojų pajamų bei nekilnojamojo turto mokesčių – po 1 mln. litų, dividendų iš savivaldybės valdomų įmonių – 4,3 mln. litų.

Šiek tiek pakoregavus biudžeto pajamų ir išlaidų planą, atsirado galimybė Pilies tilto remontui papildomai skirti trūkstamus beveik 7,5 mln. litų.

Iš viso Pilies tilto remontas ir jo prieigų sutvarkymas kainuos 11,5 mln. litų. „Visa ši suma miesto biudžete šiemet nebuvo numatyta, nes planuota, kad remontas vyks dvejus metus. Tačiau akivaizdu, kad visa Klaipėda ir į ją užsukantys vairuotojai laukia, jog Pilies tiltu kuo greičiau vėl būtų leidžiamas eismas, todėl ir reikėjo šiemet ieškoti papildomų pinigų. Gerai, kad miesto biudžeto pajamų gauname daugiau nei planavome“, - teigė Klaipėdos savivaldybės Finansų ir turto departamento direktorė Aldona Špučienė.

Pilies tilto remonto rangovai jau yra pakoregavę savo darbų grafiką taip, kad jie būtų baigti šiemet.
Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas patikino, kad darbininkai nuo pakoreguoto intensyvesnio darbų grafiko neatsilieka.

„Tai reiškia, kad per Kalėdas eismas Pilies tiltu jau turėtų būti atidarytas“, - tvirtino uostamiesčio vadovas.

Remontuojant Pilies tiltą, bus rekonstruotos visos jos konstrukcijos, o nebetinkamos ekloatuoti pakeistos naujomis.

Nors kai kurie politikai priekaištavo, jog Pilies tiltą darbininkai remontuoja itin vangiai, vakar popiet jų objekte buvo gausu. Vieni klojo medinį tilto pagrindą, ant kurio bus montuojamos kitos konstrukcijos, kiti tvarkė atramines sieneles, treti dirbo kitus darbus.

Pilies tiltas yra vienas iš dviejų pakeliamų Klaipėdos tiltų. Antrasis – Biržos tiltas – buvo rekonstruotas prieš aštuonerius metus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)