Patys R.Baranauskas ir V.Antonovas teisme nedalyvavo, juos atstovavo advokatai, nurodo portalas Tiesa.com.

Teismo posėdyje buvo patvirtinta, kad bylos nagrinėjimas iš gegužės mėnesio perkeliamas į birželio mėnesį. Kaltintojas teigė, kad šiai bylai yra svarbi "Wikileaks" įkūrėjo J. Assange'o proceso baigtis. Teisėjas patikino, jog sprendimas toje byloje bus priimtas iki balandžio 20 d.

Abu buvę „Snoro“ banko vadovai Lietuvoje įtariami dėl turto pasisavinimo stambiu mastu, dokumentų klastojimo, o R. Baranauskas - ir dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo, piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi.

Dingusiais iš banko laikomi per trys milijardai litų turto.

DELFI primena, kad Lietuvos bankas ir Vyriausybė nutarė banko „Snoras“ akcijas perimti visuomenės reikmėms. Taip pasielgta gavus inspektavimo išvadas, kurios atskleidė, jog banke trūksta vertybinių popierių už maždaug 1 mlrd. Lt ir artimiausiu metu bankas gali bankrutuoti.

Rusijos pilietis V.Antonovas valdė 68,1 proc., o R. Baranauskas – 25 proc. banko akcijų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)