Po „eurovizinės“ pergalės – pilnos salės gerbėjų

„Kelionę buvome suplanavę dar prieš „Euroviziją“, tačiau, kai sužinojome, kad jis nugalėjo – pažiūrėjau, ar nebus kokio nors jo sutikimo, – DELFI pasakojo I. Krupavičius. – Jei gerai žinau, dar prieš „Euroviziją“ jis buvo suplanavęs 8 koncertus, o dabar jų padaugėjo iki 20. Bilietai į pirmuosius aštuonis koncertus buvo parduoti beveik per naktį.“

Vis dėlto Ignui pavyko gauti du bilietus į koncertą, kurį S. Sobralis surengė dar jiems viešint Portugalijoje. „Pakilus susidomėjimui, koncertų organizatoriai kultūros centrų sales, kuriose turėjo vykti pasirodymai, keitė į didesnes vietas. Tame mieste, kur mes klausėmės koncerto, pasirodymas iš kultūros centro buvo perkeltas į sporto maniežą. Vietoje planuotų dviejų šimtų, koncertą stebėjo keli tūkstančiai“, – skaičiavo I. Krupavičius.

Igno ir Vaidos viešnagės Portugalijoje akimirkos:

S. Sobralis sužavėjo nuoširdumu

Pasidomėjus, ar Ignas su Vaida žinojo daugiau nei vieną Salvadoro dainą, Ignas nusijuokė ir prisipažino, kad ruošėsi tam. „Bėgiodamas Vingio parke klausiausi jo debiutinio albumo, kuris buvo pristatytas pernai. Labai norėjosi atsiriboti nuo viso „eurovizinio“ dalyko ir pažiūrėti, kaip jis atlieka savo dainas. Laba norėjosi pamatyti, kiek jame to natūralumo ir paprastumo, – pasakojo pašnekovas. – Didelių lūkesčių nedėjau, tačiau jis mane labai nustebino.“

Jaukias ir romantiškas dainas Salvadoras tūkstančiams gerbėjų dovanojo sporto centre sukonstruotoje salėje – virš jo kabėjo įvairūs reklaminiai stendai, ekranas, kuriame sporto varžybų metu rodomi rezultatai. Vis dėlto, Igno tikinimu, šie pašaliniai dalykai nesutrukdė Salvadorui sukurti ypatingą atmosferą.

Igno Krupavičiaus įspūdžiai iš Salvadoro Sobralio koncerto:

Tiesa, I. Krupavčius pasakojo, kad ne „eurovizinės“ S. Sobralio dainos, jo nuomone, yra daug gražesnės ir jaukesnės. „Įsitikinau, kad tai yra menininkas, artistas iš didžiosios raidės. Jis tikrai gyvena visame tame, ką jis kuria. Beje, labai sužavėjo jo grupė. Manau, kad jei jis savo grupę būtų atsivežęs į „Euroviziją“, būtų pelnęs dar daugiau taškų“, – komplimentų negailėjo Ignas.

Didžiausias minusas – kalbos barjeras

Vis dėlto, vieno dalyko Ignui su Vaida pritrūko – portugalų kalbos žinių. „Nesuprantame portugališkai, o jis labai daug bendrauja su žiūrovais. Nežinau, ar jis toks humoristas, ar kaip, bet po kas antro sakinio visoje salėje pasigirsta juokas. Ir ne tik juokas, bet ir garsūs komentarai, atsakymai. Bendravimas buvo labai šiltas ir gražus, – įspūdžiais dalijosi Ignas bei šyptelėjo. – Mes irgi juokėmės, nors nesupratome, apie ką kalba.“

S. Sobralis, iki „eurovizinės“ pergalės, nebuvo itin sėkmingas atlikėjas gimtojoje Portugalijoje, tačiau, anot Igno, akivaizdu, kad ši pergalė stipriai pakeis jo karjerą.

Beje, kalbant apie S. Sobralio „eurovizinę“ šlovę, Ignas pridūrė, jog kitąmet tikisi konkurse išvysti ne vieną Salvadoro „kloną“. „Akivaizdu – vien šiųmetiniame penketuke matome bulgarą, belgę, Salvadorą. Net neabejoju, kad kitąmet dalyviai bandys eiti kiek kitu keliu, tačiau, be abejonės, konkurse išliks švediško ar moldaviško popso“, – vardijo I. Krupavičius.

Salvadoras Sobralis:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)