„Nors Nida yra mūsų šeimos meilė, ir ten ilsimės jau penkis ar šešis metus, tačiau man atostogos yra skaudi tema – visi bičiuliai žino, kad kai tik aš vykstu atostogauti į Lietuvos pajūrį, ten visada lyja“, - nusijuokia žinomas vyras.

„Nors žmona ir sakė, kad šįmet gal jau norėtų pailsėti ne po skėčiu nuo lietaus, tačiau išėjo taip, kad vasaros sezoną ir vėl atidarysime būtent Nidoje. Daug draugų vis sako, kad kai jie ilsisi Lietuvos pajūryje, oras būna puikus – žiūrėsim, gal šįkart jų karma bus stipresnė“, - optimistiškai nusiteikęs G. Vaičikauskas.

Tačiau žinomas televizijos veidas artėjančios vasaros pradžios laukia su nekantrumu – šįmet G. Vaičikauskas sezoną pradės sporto festivalyje „Sveika, Neringa!”, kurio metu jam teks ypatinga užduotis – vadovauti Orientacinėms varžyboms „Olifėjos“ taurei laimėti.

„Pats gal visgi tokiose varžybose dalyvauti dar nesiryžčiau. Tačiau užduotis pasakyti įkvepiančią kalbą prieš startą, duoti startą dalyviams ir tada pasveikinti nugalėtojus man yra labai patogi pozicija. Tikrai arčiau tiesos“, - juokiasi G. Vaičikauskas.

Be orientacinių varžybų, festivalio „Sveika, Neringa!” metu birželio 2-4 dienomis vyks vaikų ir suaugusiųjų bėgimai, lauko bei stalo teniso, badmintono ir mini golfo turnyrai, irklenčių bei vandens aitvarų varžybos, atviros rytinės ir vakarinės mankštos lauke, pėsčiųjų žygis, orientavimosi varžybos, o šeštadienį vakare visi bus kviečiami į nemokamą Leon Somov ir Jazzu koncertą.

„Manau, kad su šiuo festivaliu Nida išties atrado savo tikrąjį veidą“, - nauja sezono atidarymo koncepcija džiaugiasi ir plungiškis G. Vaičikauskas.

„Labai gailėjausi, kad pernai dėl darbų negalėjau atvykti, todėl šįmet labai laukiu dalyvavimo. Paradoksalu, kad paauglystėje sportas visai neatrodė svarbus, tačiau dabar tai pasikeitė. Mokykloje niekada nebuvau tiek sportiškai aktyvus, koks esu dabar: labai daug vaikštome parke ir gamtoje su vaikais, taip pat renkuosi bėgiojimą, dviratį, mankštą. Vaikams šiuo metu numeris vienas yra krepšinis, antroje vietoje – karate“, - kalba žinomas vyras.

G. Vaičikauskas neslėpė, kad savo kraštiečiams – žemaičiams – mato ypač daug galimybių įvairiose rungtyse iškovoti prizines vietas. „Daug kas galvoja, kad žemaičiai yra lėtesni, ramesni. Aš manau, gal žemaitis tiesiog pats savyje ilgiau ieškos atsakymo, ar jam dalyvauti, ar jam tikrai to reikia – bet jei jau žemaitis nusprendžia, kad jis ko nors nori, tai tokiu atveju jo didžiausias pranašumas prieš kitus dalyvius yra begalinis užsispyrimas ir vienintelis tikslas – nugalėti“, - kraštiečius gyrė G. Vaičikauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)