Pakvietimai į „Ikonos“ gimtadienį buvo atspausdinti ant maišelių, kurių viduje plaukioja žuvytės. Feisbuke susivieniję veganai netrukus ėmė kritikuoti tokį žurnalo kūrėjų sprendimą.

Pati Agnė Jagelavičiūtė DELFI tikino negalinti komentuoti šio pasirinkimo, nes tai buvo ne jos, o žurnalo direktoriaus Alfo Ivanausko sprendimas.

„Mes tarėmės su žuvyčių augintojais. Žuvytės tokiame maišelyje kurį laiką gali gyventi, nes tokie maišeliai naudojami ir žuvytes gabenant iš vienos šalies į kitą. Vanduo, kuriame gabenamos žuvytės, yra prisotintas papildomo deguonies“, – vardijo A. Ivanauskas.

Tiesa, žurnalo „Ikona“ direktorius pabrėžė, kad kiekvienas asmuo, gaunantis tokį pakvietimą, turi teisę pasirinkti: pasilikti žuvytę ar ne. „Iki šiol tik vienas žmogus atsisakė priimti žuvytę, nes turėjo kažkur išvykti“, – DELIFI pasakojo A. Ivanauskas, pridurdamas, kad visos žuvytės, kurių gavėjai nenorės priimti, bus priglaudžiamos „Ikonos“ akvariume. Negana to, pakvietimų autoriai apsvarstė kiekvieną smulkmeną – prie žuvytės pridedama ir šiek tiek pašaro, kad pirmosiomis dienomis niekam nebūtų keliami papildomi rūpesčiai.

Pakvietimas į IKONOS gimtadienį

Ir nors feisbuke kilo pasipiktinimas dėl esą žuvyčių kankinimo, Alfas kalbėdamas šypsojosi ir pasakojo, kad daugeliui jas gavusių tai sukėlė labai džiugias emocijas. „Vieni tikino, kad vaikams šventę padarys, kiti prisipažino, kad seniai svajojo, bet nedrįso. Džiaugiamės, kad galime išpildyti žmonių svajones“, – nusijuokė Alfas.

„Gyvenime kartais žmonės yra piktesni priešai bei kenkėjai vienas kitam“, – savo nuomonę dėstė žurnalo „Ikona“ direktorius.

Vis dėlto, išgirdęs klausimą, ar žuvytė pakvietime į vasaros numerio pristatymą turi ypatingą reikšmę, Alfas kalbėjo paslaptingai. „Niekas nėra daroma be priežasties. Paslaptis išduosime vėliau“, – šyptelėjo ir paslaptingai sensaciją nutylėjo Alfas.

Beje, išgirdęs, kad dėl šių žuvyčių, teikiamų kartu su pakvietimais, itin užpyko feisbuke susivieniję veganai, Alfas į tai atsakė retoriniu klausimu: „Labai gerbiu veganus, bet ką jie galvoja apie akvariumo žuvis, kurios yra prekybos centre? Ką jie mano apie tai, kai močiutė nuperka gyvą žuvį ir ją kelias valandas be vandens nešasi namo, o po to laiko šaldytuve?“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (91)